Ingen Priser til Radio 1 under Prix Radio

Den 28. oktober arrangeres “Radiodager 2005” for tredje gang på edderkoppen i Oslo. Radiodager er et samarbeid mellom alle landets radiokanaler. I tilegg til seminar holdes det også prisutdelingsshow på månefisken. ”Prix Radio” heter prisen og det skal totalt deles ut priser i åtte kategorier. Og det er 5 nominerte i hver kategori.

Juryen har nå gjort seg ferdig med nomineringsarbeidet og her er “alle” nominert, bortsett fra Radio 1. Ikke en eneste pris er Radio 1 nominert til i år. Og det blir sikkert ikke noe bedre av at erkerivalen Energy er nominert fire ganger i kategoriene “Årets radio-DJ” og “Årets promo/trailer”. Energy har hele nominasjoner i klassen for “Årets radio-DJ”. Studentradioen i Trondheim og Radio Nova har også fått med seg hver sin nominasjon.

NRK i førersetet
Men det er rikskanalen som dominerer, NRK Radio har fått hele 20 nominasjoner NRK er nominert i alle klasser, bortsett fra “Årets radio-DJ”, noe som kan være et tankekors for P3s DJ’s. I kategorien “Årets radioprogram” har NRK gjort nesten rent bord med fire av fem nominasjoner med programmene “20 spørsmål”, “Ukeslutt”, “Fra tre til fire” og “4-4-2”. Siste nominasjon i denne klassen gikk til Studentradioen i Trondheim og programmet: “Kommunefokus”. NRK har også fire nominasjoner i klassen “Årets reportasje/nyhet/aktualitet”.

P4 best av de komersielle
Ser man alle nominasjonene under et viser det seg at P4 er kommersiell storebror. Hele ni nominasjoner kan P4 skilte med blant annet to i kategorien: “Årets programleder”, med programlederne Bjørn Faarlund og Michael Andreassen, og to i klassen for “Årets direktesending”, med programmene “P4s Radiofrokost” og “Fotballspesial”.

I kategorien “Årets programleder konkurrerer Bjørn Faarlund og Michael Andreassen med Kanal 24’s programlederduo Sarah Natasha Melbye og Anders Hornslien, NRK’s Kari Slåttsveen og Are & Odin, også de fra NRK. Kanal 24 på sin side fikk fem nominasjoner og konkurrerer med P4 i klassene for “Årets programleder”, “Årets humor”, “Årets radio-DJ” og “Årets promo/trailer”.

(Kilde: Kampanje)

Be the first to comment on "Ingen Priser til Radio 1 under Prix Radio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*