Programmet for Radiodager er klart

Hovedtema under årets radiodager 24. og 25. september blir hvordan radiobransjen kan møte utviklingen og utbredelsen av nye medier som Twitter og Facebook, og hvilke multimedieplattformer radio skal legge seg på i framtiden.

I en pressemelding mandag går det frem at årets Radiodager program blir spennende uansett hva du gjør i bransjen. Det skal i store trekk handle om sosiale medier og talentutvikling.

Fra USA kommer Andy Carvin, strateg for sosiale medier i National Public Radio (NPR), som vil fortelle om hvordan NPR og journalistene der bruker Twitter og andre sosiale medieplattformer aktivt for å lage radio på lytternes premissser. Carvins foredrag vil helt sikkert inspirere til, og åpne øynene for andre måter å tenke radio og lytterkontakt på i fremtiden.

Men Carvin er ikke den eneste amerikaneren som kommer til Radiodager 09. Han får følge av programutvikleren Tracy Johnson til Radiodager for å snakke om kunsten å utvikle kreative talenter, og for å holde en eksklusiv Master Class for de som vil lære mer om hans metoder for å skape radio som er så følelsesladet at den tar pusten fra lytteren.

I høst slippes også boka «Radiokrigen» av Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad, og de kommer til Radiodager for fortelle den spennende historien om utviklingen av kommersiell riksdekkende radio i Norge. Hvordan ståa er for de kommersielle radiokanalene i Norge i dag kommer de også inn på, og for de som ser med frykt på fallende reklamesalg kommer vi med gladnyheter fra Finland hvor radioreklame går opp, mens det i andre bransjer går ned. Hva skyldes den finske suksesshistorien, og kan man få til noe lignende i Norge?

Be the first to comment on "Programmet for Radiodager er klart"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*