Radioguru vandt en Creative Circle Award

Palle Bo vandte bronche ved Creative Circles prisuddeling i fredags - mens han sad i Spanien. Her ses han ved PRIX RADIO. Foto : Adam Lehn.

Fredag aften var reklamebranchen samlet til prisuddeling på Vega i København. Samtidig sad en af vinderne på en restaurant i Spanien.

500 reklamefolk sad i salen i København og ventede forgæves på vinderen af radiokategorien, da aftenens vært, Nikolaj Lie Kaas havde afsløret, at det blev til Bronze for Radioguru. Palle Bo sad nemlig i Spanien.

– Til trods for den fornemme nominering havde jeg valgt at prioritere en planlagt tur med en venneflok til Spanien. Pludselig væltede det ind med lykønskninger på telefonen – og så blev aftenen endnu mere festlig, fortæller Palle Bo fra produktionsselskabet Radioguru.

Bronzepris var i år som rent guld
Bronze kan lyde af en tredjeplads, men det var faktisk det eneste radiospot, der fik en pris. Juryen ved Creative Circle Awards vælger ofte at undlade Guld eller Sølv. Det var f.eks. kun i 9 af de 36 kategorier, der blev uddelt Guld.

– Jeg er naturligvis meget stolt og glad. Specielt fordi juryen i år hædrede et radiospot, der ikke brugte humor, som ellers normalt er det, der skal til for at vinde en pris som denne, fortæller Palle Bo.

Radiospottet, der var produceret for TV 2 i samarbejde med Sphion i Aalborg, fokuserede på det med, at unge drenge blev til mænd i en dansk krig i Afghanistan. Det blev gjort ved at tage en replik for filmen, hvor en ung soldat fortæller om sine bekymrede forældre. Lydmæssigt starter det med, at man hører en lille drengestemme på en legeplads, der langsomt forandres til soldatens stemme i krigszonen. Radiospottet, der kan høres på www.radioguru.dk, er i forvejen blevet kåret som årets bedste nationale spot af radiobranchen ved PRIX RADIO – Danmarks Officielle Radiopriser, samt opnået en fornem finaleplads i Cannes.

– TV 2 er glade og stolte over at radiospottet har vundet så fornem en pris og i så fint selskab. Det glæder os også at få anerkendelse for en kampagne for så vigtigt og alvorligt et emne som den danske indsats i Afghanistan, siger Søren Chr. Andersen, der er Kampagneleder på TV2 Promotion i Odense.

2 Comments on "Radioguru vandt en Creative Circle Award"

  1. Stærkt gået af manden med de to fornavne!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*