FM radio lukker og slukker i England

OfCom bedt om at nedsætte en koordinationsgruppe, der skal planlægge FM-sluk, der skal meldes ud i 2013. Samtidigt bygger regeringen, BBC og de kommercielle operatører et lokalt sendenet til omkring 200 mio. kr . til lokalradioerne.

The Memorandum of Understanding (MoU) dækker over finansieringen af lokale digitale netværk, der skal etableres henover de kommende fem år – og hvor deltagerne forpligter sig til at investere yderligere om nødvendigt.

MoU aftalen betyder også, at der laves mindst fem lokale multiplex i Oxfordshire og Gloucestershire. Disse skal stå klar indenfor 18 måneder ligesom regeringen lover at sætte en fremtidig slukkedato for FM i løbet af 2013.

– dette er et positivt og vigtigt skridt for digitaliseringen af radio i UK. Så længe flere og flere lyttere skifter til digital radio, er det vitalt at vi sørger for at udvide dækningsområderne. Regeringen, BBC og de kommercielle operatører arbejdet sammen om at få dette til at ske, siger Communications Minister Ed Vaizey.

Planlægningsgruppe skal klargøre FM sluk.
Regeringen vil nu bede OfCom om at nedsætte en fælles planlægningsgruppe, der vil f til opgave af udarbejde de tekniske planer samt planer for implementeringen af en overgang fra FM til DAB.

Samtidigt vil arbejdet med at indsamle informationer omkring en digitalisering af britisk radio samt hvornår FM, kan slukkes, fortsætter i henhold til de oprindelige Digital Radio Action Plan.

Indgåelsen af MoU aftalen kommer på den samme tid som offentliggørelsen af en metode rapport om regeringens cost-benefit analyse (CBA) af en radio overgang. Den beskriver de input og antagelser, som cost-benefit-analysen bygger på, herunder forventet forbrugeradfærd og fremtidige markedsvækst. For at sikre, at konklusionerne fra CBA er robuste, er regeringen at indhente synspunkter om forslagene i rapporten.

Foreløbigt har kun Norge besluttet at slukke for FM. Det sker i 2017.

3 Comments on "FM radio lukker og slukker i England"

 1. Lars F. Jensen | July 3, 2012 at 16:47 | Reply

  En lidt mere balanceret beskrivelse:
  http://www.guardian.co.uk/media/2012/jul/02/analogue-radio-switch-off-pan

  Selv BBC er ikke villig til yderligere investeringsforpligtigelser.

  Lars :)

 2. Endre Juel Lundgren | July 3, 2012 at 17:00 | Reply

  Nei Lars, Guardian-artikkelen er full av feil og mangler.

  For en grundig break down les: http://www.mattdeegan.com/2012/07/02/guardian-rebuttal/

  Matt Deegan var tilstede på møtene og har faktisk lest MoU, i motsetning til den svært fargede og feilaktige stykke “journalistikk” servert av Guardian.

  Endre

  • Lars F. Jensen | July 3, 2012 at 17:55 | Reply

   Hver religion sine disciple og sine ypperstepræster (creative directors).
   Der må da være grænser for lobbyisters niveau.

   Og ja, vi er flere, der faktisk læser – nej kritisk læser – hvad der sendes i høring.

   Lars :)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*