JP trækker sig fra JP Radio

JP Radio, Jyllands-Postens erhvervsradio, begyndte at sende i 2008 umiddelbart før den økonomiske krise indtraf. Siden da er der kommet flere landsdækkende radiokanaler til, hvilket har øget udbuddet af nyhedsradio, samtidig med at det har været en stor udfordring at ændre lyttervaner, især med Danmarks Radios dominerende position.

Selvom Jyllands-Posten lukker JP Radio fortsætter konceptet dog på samme frekvenser som hidtil. JP Radio har været ledet af Dan Bjerring og han fortsætter konceptet under navnet Radio Update.

– Der er sket meget på fire år. Den økonomiske krise kom og den hjalp ikke ligefrem et spinkelt kommercielt radiomarked. Samtidig har det vist sig at være svært at ændre lyttervaner, selvom vi har høstet megen ros for JP Radio. Vi har lært meget om radio og tror fortsat på lyd især mht. on-demand og podcast. Men det skal tænkes ind i vores nuværende digitale nyhedsbillede og -strategi. Det tror vi til gengæld – ligesom video – rigtigt meget på, forklarer Jyllands-Postens digitale direktør, Jens Nicolaisen.

Over de seneste år har Jyllands-Posten haft succes med sine at integrere video ind i Jyllands-Postens digitale nyhedsbillede. JPtv er sammen med dr.dk, eb.dk, tv2.dk størst i Danmark på webtv-området. I forlængelse heraf, vil Jyllands-Posten på samme måde integrere audio i det journalistiske digitale nyhedsbillede fremover.

– I første omgang betyder det, at vi stopper med at sende radio som selvstændig kanal på FM-båndet. Men vi vil fokusere på et mere skræddersyet udbud af audio-tilbud til vores mange brugere. Her vil vi i højere grad fokusere på at gøre indholdet tilgængeligt, hvor brugerne er og på det tidspunkt, hvor de har brug for det, fortæller Jacob Bendixen Andersen, fagredaktør for web-tv hos Jyllands-Posten.

Fremover får han også ansvaret for audio-delen.

– Vi har haft stor succes med at få integreret video i vores nyhedsdækning. De erfaringer vil nu bygge videre på i forhold til audio. Vi ser et meget fint journalistisk potentiale i at udnytte audio digitalt – både på nettet, på mobilen og ved podcasts. Vi arbejder i øjeblikket på nye formater som bliver født direkte til den moderne medieforbruger, siger han.

1 Comment on "JP trækker sig fra JP Radio"

  1. hvorfor sender i så ikke reklamer på stationen også så i kunne konkurrere med DR det kunne være fedt

Leave a comment

Your email address will not be published.


*