YouSee omdanner Danmark til ét stort hotspot

YouSee

Gratis, trådløs opkobling stort set uanset hvor i landet du bevæger dig hen med din smartphone, tablet eller bærbare computer. Ideen er, at stille de modem’er, som bredbåndskunderne har i hjemmene, til rådighed for alle andre YouSee-kunder på farten.

Dét er YouSee nyeste udspil for at fastholde og tiltrække kunder. Ideen er, at stille de modem’er, som bredbåndskunderne har i hjemmene, til rådighed for alle andre YouSee-kunder på farten:

– Vi starter pilotforsøg i juni i Varde Antenneforening med 800 modemmer og kobler et par byer mere med inden sommerferien, siger YouSees tekniske direktør Jørgen Michaelsen til DIGImail.

I løbet af efteråret følger flere antenneforeninger efter og planen er at være landsdækkende via alle bredbåndskunder i begyndelsen af næste år. Jørgen Michaelsen lufter også muligheden for, at det næste år vil være muligt at koble sig på andre netværk i udlandet.

200.000 modemmer kan kobles sammen
Community WiFi kaldes løsningen, som YouSee er først med i Danmark og via det store kundegrundlag er det muligt at skabe dækning over stor set hele landet via dette store, fælles netværk, der opstår.

I Holland, Storbritannien og Portugal findes lignende løsninger som tele- og kabeloperatører står bag. For teleoperatørerne har det den store fordel, at de kan flytte mobildatatrafik over på et faste net, men for YouSee handler det om at fastholde og tiltrække kunder.

– Vi antager at op mod halvdelen af de 400.000 modemmer, vi har stående derude, kan bruges. Og alle nye modemmerne kan bruges, siger han.

Teknisk set kan alle nyere modemmer bruges, fordi de populært sagt kan deles i 2: En del sørger for det private, trådløse netværk i hjemmet, mens den anden del indgår i det fælles netværk andre kunder kan bruge. For YouSee har det været vigtigt, at sikkerheden er i top, så de 2 netværk ikke blandes samt at den eksterne trafik ikke går ud over hastigheden i hjemmets netværk.

Vækst i streaming også en væsentlig årsag
For brugerne har det nye netværk den store fordel, at når en enhed én gang er registreret, vil den automatisk kunne kobles på når den et andet sted i landet møder YouSee WiFi.

Hastigheden er begrænset til 4-5 Mbit/s og rækkevidden anslås til 25-75 meter afhængig af de lokale forhold.

Et væsentlig aspekt bag YouSee WiFi er, at video on demand er i enorm vækst. Firmaet vurderer, at den globale ip-trafik i 2015 vil være firedoblet i forhold til i dag; primært på grund af øget brug af streaming. Forholdet mellem trafik til og fra hjem er p.t. 5:1.

– Væksten i trafik vil i øvrigt blive drevet af flere, billigere og bedre terminaler samt højere udbudte hastigheder, bemærker Jørgen Michaelsen og føjer til, at der de sidste 25 år har været en konstant vækst i båndbredde på 50 % om året!

Kilde : Digimail.

Be the first to comment on "YouSee omdanner Danmark til ét stort hotspot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*