Radioprofilen : Pelle Peter Jensen, DR P3 & P6

Pelle Peter Jensen, drønpopulær DJ og DR-vært. Foto : Bjarne Bergius Hermansen, DR

Pelle Peter Jensen, drønpopulær DJ og DR-vært. Foto : Bjarne Bergius Hermansen, DR

Drønpopulær DJ med fortid på Bornholms Tidende. Har haft total optur med programmet “P6 Beat på Besøg” henover sommeren, der har været sindssyg hektisk. Slapper af på sin båd. Brænder for at give folk gode musikoplevelser. God radio skal være involverende og spændende.

Navn:
Pelle Peter Jensen

Hvad er din jobtitel og hvor arbejder du og med hvad?
Radiovært på P3 og P6 Beat.
Står bag programmerne Bas og P6 Beat På Besøg (P6 Beat) samt Lågsus (P3). Har derudover lavet alt fra morgen, formiddag, weekend og eftermiddagsfladen på P6 Beat som vikar i diverse programmer.

Kort CV :
Jeg har primært været beskæftiget med musikbranchen og indtil jeg i 2010 begyndte som praktikant på P3, arbejdede jeg med pladeselskaber, spillesteder og diverse bands i forskellige sammenhænge.
Desuden har jeg alle dage dyrket DJ faget i stort omfang.
Mit journalistiske virke forud Danmarks Radio, kan begrænses til en række freelance-opgaver for Bornholms Tidende, Gaffa og Soundvenue.

Hvad er dit bedste radio øjeblik i karrieren indtil nu?
De sidste fem uger har jeg lavet et sommerprogram der hedder P6 Beat På Besøg. Det var både en ambition og en udfordring at lave musikradio, der samtidig er godt selskab uden, at det enten blev for nørdet eller gøglet. Og jeg synes, at vi fandt en rigtig stærk balance. Det var sindssygt hyggeligt at lave, og i går tikkede der så en mail ind om at P6 Beats lyttertal på de fem uger vi har sendt, er steget fra 65.000 ugentlige lyttere til 108.000 i sidste uge. Det er godt nok helt helt vildt og jeg kan ikke lade være med at føle, at jeg har en eller anden form for andel i dét, selvom det selvfølgelig er resultatet af et langt sejt træk.

Derudover er jeg nødt til at nævne mit generelle samarbejde med min mentor og virkeligt gode og dygtige ven, Nicholas Kawamura. Den flid, ydmyghed, professionalisme og dét hensyn til lytterne han ligger for dagen, er exceptionelt og meget inspirerende, i en verden hvor man måske ofte fokuserer lidt for meget på sig selv.

Hvad er din værste oplevelse i karrieren og hvordan håndterede du den?
Denne sommer har – udover at være et væld af fantastiske oplevelser – også måske krydset grænsen for hvor travlt man kan have og samtidig fungere nogenlunde normalt som menneske.

Der har ikke været en dag, hvor jeg ikke har enten sendt radio, spillet som DJ, været vært på en festival eller noget fjerde, siden engang i slutningen af Maj. Og det er hårdt. Især hvis man prøver at lave flere af tingene på samme dag. I to forskellige ender af landet.

Så jeg har måske været en kende overambitiøs med min kalender, flytider og søvnbalancen. Det er jeg nået til en slags erkendelse af. Og for at blive bedre til at udnytte de små huller bedst muligt, har jeg lige købt en båd, så jeg få kvalitetstid ud af ethvert minut ledigt. Og så selvfølgelig sørge for at der bliver flere af de ledige minutter.

Hvad er det bedste ved dit job og hvad ser du mest frem til i nær fremtid jobmæssigt?
Mere eller mindre alt, hvad jeg har begivet mig ud i siden folkeskolen, har haft som formål at flest mulige mennesker skal opdage noget fantastisk musik jeg er snublet over. Og til lige præcis dét er radio et glimrende medie. Jeg brænder og lever for musikoplevelser og jeg prøver hele tiden at blive bedre til at formidle hvorfor man skal dykke ind i et givent univers, lyd, kunstner eller tendens så andre end jeg selv opdager magien.

Når det så lykkes og jeg får tilkendegivelser a la “tak fordi du viste mig det her navn”, eller en mere abstrakt tak i form af en intens stemning til et DJ set, så kilder det i maven.

Hvad er god radio for dig?
Involverende og spændende. Hvis du kan fange lytteren og gøre et emne interessant eller spændende er du nået langt. Radio skal være inkluderende og man må aldrig glemme at man jo står i et studie og laver det man nu laver udelukkende pga. lytterne. Det er dem det handler om.

Hvad er en god radiovært i dine øjne?
En person(lighed) der er godt selskab. Man skal føle, at man på en eller anden måde godt kunne blive venner med den stemme, der strømmer ud af radioen. Det er både hvad man siger, men måske især hvordan man siger det.

Men der er værter til forskellige formål. Nogle gange skal man måske slet ikke tænke over, at der er en vært, men blot suge til sig hvad der bliver fortalt. Andre gange er værten måske hovedpersonen og kan få en time til at gå uden egentlig at sige det helt store. Begge typer har jeg stor respekt for. Det er et håndværk.

Hvor og hvordan kan dansk radio blive bedre?
Mit overblik ift. Danmark som radioland er ikke udtømmende, så derfor har jeg svært ved at pege på enkelte felter.

Men når jeg hører radio og tænker, “det var ikke så godt”, så er det ofte fordi, at det bliver vældig indforstået. At en masse ting bliver taget for givet at lytteren ved. Og så føler jeg mig udenfor. Det er helt basal radioteknik, men den mangler stadig ofte synes jeg. Også hos mig selv.

Derudover så tænker jeg, at når musik nu er så stor en del af mange radiostationer, så er det godt nok helt vildt hvor lille en indsats, der bliver gjort for at fylde den med ting, der ikke lyder som for 20 år siden. Jeg siger ikke, at der er noget galt med at spille en masse folk kender. For det skal der være. Men man kunne måske godt gøre mere for at finde nogle aktuelle emner og på den måde give sin lytter en godbid engang imellem der smager af noget nyt, uden at det er radikalt anderledes.

En sidste ting er, hvor slapt man tackler internetmediet. Der findes andre alternativer end Facebook. I dag hvor nettet er så stor en del af vores virkelighed, skal der pludselig også billeder på radioen. Det kan samtidig have en viral stærk gevinst for din kanal, hvis folk pludselig kan sprede det fantastiske interview du lavede i går, via YouTube i dag.

Hvilke(n) radiostation(er) lytter du mest på lige nu?
P6 Beat. Samt et udvalg af små lokalstationer. Anders Breinholdt fortalte mig for et par uger siden, at morgenfladen på P4 Bornholm er virkelig stærk. Det inspirerede mig til at tjekke alle mulige små stationer ud. Man kan hurtigt blive fanget af én måde at lave radio på. Det kan godt blive udfordret af de her små lokale spillere.
Og så ser jeg en del radio interviews på YouTube. Primært med folk fra den amerikanske hiphopverden.

Hvad laver du om 10 år?
Hver gang jeg bliverr spurgt om det, er mit svar “noget med musik”. Og det bliver det også i dag.

Be the first to comment on "Radioprofilen : Pelle Peter Jensen, DR P3 & P6"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*