Stevns Lokal Radio har rundet 30 år

Ruth Larsen i baggrunden har været med i 26 ud af 30 år i radioens levetid. Foto : Stevns Lokal Radio

Ruth Larsen i baggrunden har været med i 26 ud af 30 år i radioens levetid. Foto : Stevns Lokal Radio

Selvom de ikke-kommercielle lokalradioer har det svært, lever de i bedste velgående og nu har Stevns Lokal Radio netop fejret 30 års fødselsdag. Det skyldes ikke mindst en stærk 80 årig kvinde, der har været med i 24 år.

Der bliver set skævt til dem. De bliver hånet af den etablerede branche. Men faktisk opfylder de ikke-kommercielle lokalradioer landet over en vigtig funktion som holdepunkter for folk, der er helt eller delvist sat af de eksisterende radiotilbud.

Nu fylder en af de ældre stationer i Danmark 30 år.

Vi skal til Store Heddinge på Stevns, hvor Stevns Lokal Radio holder til.

Pioner har været med i 26 år
Siger man Stevns Lokal Radio, siger man også Ruth Larsen, der med sine 80 år, er den ældre blandt radioens 15 frivillige. Hun har været med i 26 ud af radioens 30 leveår og brænder i den grad for “sin radio” i øvrige frivillige. Hun måske lidt mere.

– Jeg kunne ikke have valgt en bedre fritidsaktivitet, siger hun til Stevns Blandet og fortæller, at vejen til radioen var lidt af en tilfældighed. Hun skulle medvirke i et familieprogram med datteren. Radioen søgte medarbejdere, og hun har været der siden.

Selvom radioen har god lokal opbakning, er det stadig svært at drive ikke-kommerciel radio i Danmark. Udfordringen er ikke kun økonomien, men også at sikre et generationsskifte blandt værterne.

– Det er spændende at være med, og vi har et godt sammenhold heroppe. Alle, der har et program, får lov at bestemme selv.
Og der er altid plads til flere radioentusiaster, siger Ruth Larsen og påpeger, at man “bare kunne snakke lidt og blive dus med mikrofonen” for at blive vært på radioen.

Radioen fejrer sig selv med en stor lytterfest til oktober på Lanterna i Rødvig.

Be the first to comment on "Stevns Lokal Radio har rundet 30 år"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*