BMW : tag nu beslutningen om sluk af FM

Bertram Hock, BMW. Foto : medientage.de

Bertram Hock, BMW. Foto : medientage.de

Politikerne skal ud af busken og træffe en klar afgørelse. Og så skal forbrugerne informeres grundigt om de nye, spændende muligheder med DAB-radioer, er erfaringen fra Tyskland ifølge BMW

– Vi mærker stigende efterspørgsel fra Danmark, men desværre ikke på et niveau, som gør, at vi vil gøre DAB-radioer til standard på det danske marked. Det er et meget vigtigt at lukningen af FM-båndet er planlagt, så både forbrugerne og bilbrancen kan agere i god tid, lyder det fra Bertram Hock, som er chef for den afdeling i BMW, der arbejder med udvikling af infotainmentsystemer i bilerne.

– Vi mærker stigende efterspørgsel fra Danmark, men desværre ikke på et niveau, som gør, at vi vil gøre DAB-radioer til standard på det danske marked. Det er et meget vigtigt at lukningen af FM-båndet er planlagt, så både forbrugerne og bilbrancen kan agere i god tid. Radioen er den vigtigste infotainmentdel i bilen. DAB giver en masse muligheder for hele værdikæden: Fra programmører over broadcastere og forbrugere til reklamebureauer, siger Bertram Hock til DIGImail.

Han føjer til, at DAB ikke har samme begrænsninger som FM-radio, så indholdet kan præsenteres på samme kvalitetsniveau som fra de øvrige kilder i multimediamiljøet.

– Digital radio er fremtidens radio! erklærer Bertram Hock.

Nødvendigt med fodarbejde i god tid
BMW begyndte at montere DAB-radioer i bilerne for 10 år siden og var i 2010 første bilproducent, som skiftede til DAB+, og i dag er radioen standard i alle modeller i de lande, som har truffet en klar, politisk beslutning om DAB.

Bertram Hock fortæller, at erfaringerne fra skiftet i Tyskland viser, at der skal laves et fodarbejde for at gøre DAB til en succes; og hér er en dato for lukningen af FM-båndet essentiel, for det giver mulighed for grundig information af forbrugerne; eksempelvis via spot på FM-båndet.

Desuden skal myndighederne sørge for god dækning ude og inde, og broadcasterne skal levere indhold, der differentiere sig og opfylder forbrugernes ønsker.

Be the first to comment on "BMW : tag nu beslutningen om sluk af FM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*