Radiojoke spærrede Langelandsbroen for al trafik

Langelandsbroen

En aprilsnar kreeret af Radio Diablo i Svendborg og Langelandsfestivalen spærrede Langelandsbroen for al trafik. I hvert fald i teorien. De sydfynske bilister har de seneste år været plaget af langvarige vejarbejder på både Svendborgsundbroen og Langelandsbroen. Arbejdet på Langelandsboen er for nyligt afsluttet, men så gik Radio Diablo og Langelandsfestivalen sammen om en aprilsnar.

Selve plottet gik på, at efter flere års reparation af broen mellem Siø og Rudkøbing, kunne entreprenøren konstatere, at der var sket en gennemtæring af det andet slidbanelag på selve vejbanen i hele brofaget, og at det ville komme til at tage 2-3 uger at udbedre. Entreprenøren har påtaget sig ansvaret, men kunne efter intensive forhandlinger med Langeland Kommune konstatere, at arbejdet tidligst kunne påbegyndes i 2. uge af juli. Reparationen ville kræve en spærring af broen for al kørende trafik, hvilket ville give problemer for de omkring 30.000 gæster der fra den 19.-26. juli forventes at tage til Langelandsfestival.

Langelands borgmester Bjarne Nielsen var med på joken og medvirkede i et radioindslag tirsdag morgen:

som også i mindre bidder blev bragt i nyhedsstrømmen. Fra middagstid skiftede vinklen på nyheden, og Langelandsfestivalens security-chef Carsten Kehlet udtalte sig til Radio Diablo:

– Først på dagen troede alle at der var tale om en aprilsnar, men som dagen gik og historien udviklede sig fornemmede vi hurtigt at sydfynboerne blev i tvivl om hvorvidt historien om brospærringen rent faktisk kunne være sand. Og så gjorde det heller ikke troværdigheden dårligere, at Langelandfestivalen udsendte en pressemeddelelse vi kunne henvise til, siger programvært Leon Sørensen.

Langelandsfestivalens presseansvarlige Flemming Scheel siger om aprilsnaren:

– Festivalen er et sted, hvor man hygger og morer sig i familiens skød. Og derfor synes vi at det var en god ide, at lave lidt sjov og spas, der kan få festivalgæster og langelændere til at trække på smilebåndet. Det er jo ikke nogen hemmelighed at Langelandsbroen har været under renovation i maaaange år, og netop nu hvor den er færdig, skulle det lige passe, at der var et-eller-andet galt med den. Og så præsenterede vi ideen for vores radiofolk fra Radio Diablo og borgmester Bjarne Nielsen fra Langeland Kommune, som alle syntes at det var en sjov ide, tilføjer Flemming Scheel.

Festival-kontoret blev hele dagen i går kimet ned af samarbejdspartnere, gæster og publikum der hoppede på limpinden og skældte og smældte på de kommunale myndigheder.

– Vi beklager, hvis der er nogle der har følt sig stødt over joken, men mon ikke de fleste har koblet historien med 1. april, siger festivaldirektør Christoffer Weber.

Be the first to comment on "Radiojoke spærrede Langelandsbroen for al trafik"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*