Bauer Media har både muskler og kunnskap til å endre det norske radiomarkedet

Bare noen få år før det norske landsskapet blir heldigitalt har Bauer Media gått inn og handlet landets nest største private aktør, SBS Discovery Radio. Med 20 milliarder i årsomsetning og noen av Europas største radiovaremerker i porteføljen er spørsmålet hva de vil i Norge? At de kommer akkurat nå er neppe tilfeldig.

Radio Norge, Radio 1 og en lang rekke digitale radiostasjoner seiler nå under nytt flagg. Ny eier er Bauer Media. De kan radio (har 60 radiostasjoner i England og 50 i Polen). De har muskler (20 milliarder i årsomsetning). Og de vil noe med sine investeringer. Radiodager har invitert Travis Baxter og konkluderer med at Radio Norge og Radio 1 har fått en eier som kan forandre det norske radiomarkedet.

Radiodager spør:

Er det tilfeldig at det internasjonale mediekonsernet Bauer Media kjøper opp SBS Nordic like i forkant av den norske radiorevolusjonen 2017? Med overgangen fra FM til heldigital riksradio tidobles kanalkapasiteten. Det blir fritt fram å starte nye riksdekkende kommersielle radiokanaler og ingen plager med verken konsesjonsavgifter eller innholdsforpliktelser.

Tilfeldig? Neppe!

Utgangspunktet for årets paneldebatt mellom radiolederene er spørsmålet om hvor mange kanaler litt over 5 millioner nordmenn kan bære og om disse nye kanalene og programmene skal lages på eksisterende budsjetter. Radiofolk kan finne at de må holde flere baller i luften og jobbe mer om det blir som i dag.

Be the first to comment on "Bauer Media har både muskler og kunnskap til å endre det norske radiomarkedet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*