Lokalradiogründer har sikret seg digitalradio-konsesjoner og utvider nedslagsfeltet

Bildet er fra da Line Langnes fra Medietilsynet og Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge og Bjørn-Martin Brandett fra HedmarksRadioene AS (i midten) overvar at den første lokale DAB-senderen ble slått på i Hedmark vinteren 2016. Foto gjengitt med tillatelse fra HedmarksRadioene AS

HedmarksRadioene AS har sikret seg tre digitalradiokonsesjoner og frekvenstillatelser ved tildelingen den 2. mars. Konsesjonene, som gjelder fra januar neste år og ut 2031, sikrer selskapet kontrollen på digitalradio i den såkalte lokalradioblokken i 14 år. For første gang skal blant annet Valdres og Gudbrandsdal få lokal-DAB. Det er gode nyheter for blant annet Lillehammer.

HedmarksRadioene AS, tidligere Radiodrift AS, blir drevet av ildsjel og gründer Bjørn-Martin Brandett. Han sier i en pressemelding at tildelingene tirsdag er “en gledens dag” for den lille bedriften.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Medietilsynet har tildelt HedmarksRadioene AS de lokale DAB-konsesjonene for region fire, fem og seks. Disse heter i tildelingen 4 Solør Hedmarken, 5 Østerdalen og 6 Valdres Gudbrandsdal.

– Dette er en gledens dag for oss. Vi har prøvekonsesjon i region fire og fem frem til 31. desember 2016, og har bygd opp et godt fungerende sendernett i region fire. Nå har vi en forutsigbarhet som gjør at vi kan fortsette utbyggingen, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene.

I dag er det følgende radiokanaler som sender på det lokale DAB-nettet i Hedmark: Radio Metro Mjøsbyene, Radio Metro Romerike, Radio Rox, The Beat, Radio Exact, SolørRadioen, SolørRadioen+ og ElverumsRadioen.

– Flere kanaler vil komme til i takt med utbyggingen. Nå har vi et mål om å få TrysilRadioen og Radio Kongsvinger på DAB så fort som mulig, og videre utbygging i Nord-Østerdal og Gudbrandsdalen vil bli neste skritt, sier Brandett.

Valdres og Gudbrandsdalen er et helt nytt område for den lille radiokjeden med utspring i Solungen Bygderadio på Flisa.

– Dette er konsesjoner som gjelder i 14 år, og vi må tenke langsiktig. Planen er å starte i Lillehammer og bygge Gudbransdalen nordover. Dette er et voldsomt krevende område, men vi tror det skal være mulig å få til lønnsom radiodrift også her i neste 14-årsperiode, sier Brandett.

Line Langnes fra Medietilsynet og Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge og Bjørn-Martin Brandett fra HedmarksRadioene AS (i midten) da den første lokale DAB-senderen ble slått på i Hedmark. Foto gjengitt med tillatelse fra HedmarksRadioene AS

Line Langnes fra Medietilsynet og Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge og Bjørn-Martin Brandett fra HedmarksRadioene AS (i midten) da den første lokale DAB-senderen ble slått på i Hedmark. Foto gjengitt med tillatelse fra HedmarksRadioene AS

Be the first to comment on "Lokalradiogründer har sikret seg digitalradio-konsesjoner og utvider nedslagsfeltet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*