NRK-sjefen: – Går ikke an å si at FM-nettet er bedre enn det kommende DAB-nettet

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK. Foto: NRK

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har satt skapet på plass for DAB-skeptikere. – Sannheten er ikke slik (at vi har en perfekt situasjon i dag). Det er ikke mulig å argumentere for at det nåværende FM-nettet er bedre enn det kommende DAB-nettet, sa han under et kontaktmøte Medietilsynet arrangerte i Oslo mandag.

Eriksen åpnet innlegget med å erkjenne at denne typen digitale systemskifter som Norge står overfor nå, er krevende.

– Jeg har stor respekt for at dette krever noe for folk flest i Norge. Det krever noe av bilbransjen, det krever noe av radioaktørene og ikke minst av politikerne. Og først og fremst krever det noe av forbrukerne, sa kringkastingsjefen.

Eriksen uttrykte i sitt innlegg forundring over motstanden mot DAB.

– Jeg leser nesten daglig påstander om DAB-nettet, som om folk tror vi har en perfekt situasjon i dag, og at det ikke er en utedo i Norge som ikke har FM-dekning, sa kringkastingsjefen til noe humring fra salen.

– Sannheten er ikke slik. Det er ikke mulig å argumentere for at det nåværende FM-nettet er bedre enn det kommende DAB-nettet, fortsatte han.

Om kravene til sikkerhet – som har blitt nevnt som et ankepunkt ved digitaliseringen – slo kringkastingssjefen fast at DAB ikke bare oppfyller disse kravene, men overoppfyller dem.

Les mer om saken hos Dagbladet.

Be the first to comment on "NRK-sjefen: – Går ikke an å si at FM-nettet er bedre enn det kommende DAB-nettet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*