Det eR BigBandet – DR Big Band deler ud af sig selv

Illustrationsfoto fra DR i Aarhus. Foto: DR Presse

DR Big Band begiver sig ud på en ganske særlig musikalsk margueritrute, når de åbner sæson 16/17 med en Danmarksturné og 12 nye kompositioner skrevet af bigbandets egne medlemmer.

DR Big Band sætter særligt fokus på sig selv – på den fede og ikke selvfede måde – med en turné, der har fået titlen ’Det eR BigBandet’. De drager ud for for alvor at give noget af sig selv på en række af de lokale spillesteder, der får jazzen til at blomstre frem over hele landet.

12 af DR Big Bands musikere har komponeret nye stykker musik til deres kollegaer i bigbandet, og turnéens koncerter vil dermed give publikum en sjælden mulighed for at opleve bigbandets helt eget ’take’ på, hvordan det skal lyde på den nutidige jazzscene, når det er DR Big Band, der folder sig ud som både komponister og musikere.

Titler fra den danske flora

Musikerne har fået to benspænd til kompositionerne: De må ikke selv optræde som solist i deres egne stykker, og hvert stykke skal have navn efter en dansk blomst eller urt. Med de tolv nye musikstykker i bandets repertoire vil man således kunne stifte bekendtskab med en hel del nye komponist-navne – og måske som bonus blive lidt klogere på den danske flora. Hvordan lyder det eksempelvis, når saxofonisten Hans Ulrik skriver musik under titlen ”Vandlotus” til sax-kollegaen Karl Martin Almqvist og trompetisten Jakob Munch? Og hvordan lyder ”Vild Kørvel” omsat til jazzmusik af bigbandets bassist, Kaspar Vadsholt?

Fra nationale priser til lokale spillesteder

DR Big Band spænder fra det nationale til det mest lokale. De har fast hjemmebane i DR Koncerthuset, og deres store produktion med Eivør: Sælkvindens Sang, er netop blevet nomineret i to kategorier til Danish Music Awards.

Samtidig har DR Big Band på få år fordoblet antallet af årlige koncerter, og det er helt essentielt for dem at nå ud i hele landet på de mange lokale spillesteder, der har så stor betydning for dansk musikliv. Bandet har derfor lavet aftaler med en stribe kulturelle venues over hele Danmark, og på denne turné går margueritruten til Maltfabrikken i Ebeltoft, Andelsmejeriet i Torup, Tobaksgaarden i Assens, Askov Højskole i Vejen, Remisen i Brande, og Galaksen i Værløse.

Med sig rundt i landet har DR Big Band Fimmer Engel, redaktør på P8 Jazz. Hun agerer vært på turnéens koncerter og vil bringe band og publikum trygt gennem alle de nye kompositioner.


Danmarksturné

6. oktober: Koncerthuset, Studie 2 – København
7. oktober: Maltfabrikken – Ebeltoft
8. oktober: Mejeriet – Torup
12. oktober: Tobaksgaarden – Assens
13. oktober: Askov Højskole – Vejen
14. oktober: RemisenBrande – Brande
15. oktober: Galaksen – Værløse

Be the first to comment on "Det eR BigBandet – DR Big Band deler ud af sig selv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*