Nå er årets P3aksjon i gang – tyvstarter helgens TV-aksjon

Chirag Patel fra Karpe Diem blir P3-programleder for et døgn under P3aksjonen. - Jeg har aldri gjort noe så crazy for veldedighet, sier han. Foto: Tom Øverlie, NRK P3.

Årets P3aksjon – tyvstarten på TV-aksjonen – er nå i gang. P3s egne Silje Nordnes, Ronny Brede Aase, Niklas Baarli og Tuva Fellman skal lage 100 magiske timer direktesendt radio fra torget i Trondheim 19.-23. oktober. Med seg på laget har de kjendisene Chirag Patel, Daniel Kvammen, Julie Bergan og Kristoffer Cezinando som med-programledere.

Niklas fra Verdens Rikeste Land håper de fire artistene virkelig byr på seg selv og blir fanget av det han kaller «P3aksjons-bobla».

– Når du lager radio så lenge kommer det til et punkt der du mister det helt. Det gleder jeg meg til. I fjorble «Broder Baarli» født da jeg ble klippet som en munk da vi nådde en ny milepæl for innsamlingen. Tenk om vi får se en «Broder Chirag» i år, sier han i en sak NRK har publisert på egne sider.

Programlederne vet ikke hva som venter dem

Svimlende 3,5 millioner kroner ble gitt under fjorårets P3aksjon. I år går pengene til Røde Kors og deres arbeid for mennesker i områder rammet av krig og konflikt.

Ronny Brede Aase, Silje Nordnes, Niklas Baarli og Tuva Fellmann er nok et år klare for å ta deg gjennom 100 timer med direktesendt radio. Foto: NRK

Ronny Brede Aase, Silje Nordnes, Niklas Baarli og Tuva Fellmann er nok et år klare for å ta deg gjennom 100 timer med direktesendt radio. Foto: NRK

Hvilke utfordringer de til sammen åtte programlederne må bryne seg på i år vet de ikke selv engang – men én ting er sikkert: De styres av lytternes donasjoner. Nås en ny milepæl, må noen av dem i ilden for å gi noe tilbake til lytterne som har bidratt.

– Det er så sjukt at vi omtrent ikke veit noen ting om hva som skal skje i år, sier Tuva fra Hallo P3 og Juntafil.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*