NRK P1 tar av “20 Spørsmål” og legger programmet på is

Programleder for 20 Spørsmål på NRK P1, Trond-Viggo Torgersen. Foto: NRK

Et av Norges mest folkekjære spørreprogrammer på radio forsvinner. Fra januar 2017 er ikke “20 Spørsmål” med Trond-Viggo Torgersen lenger på kjøreplanen, skriver Dagsavisen. NRK er ikke komfortable med uttrykket “legge ned” og sier derfor at programmet er “lagt på is”.

– Vi kan bekrefte at programmet ikke blir sendt lenger fra januar 2017, men det er litt dramatisk å si at vi legger det ned. «20 spørsmål» har vært av og på siden 50-tallet, og det er riktigere å si at vi legger det på is, sier redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind.

Lind forklarer dette med at sendeskjemaet i P1 hele tiden endres, og at man på grunn av dette ikke har funnet plass til programmet i 2017.

20 Spørsmål har eksistert i flere inkarnasjoner gjennom årene og har hele veien blitt ledet av noen av landets mest kjente stemmer. Rolf Kirkvaag ledet programmet fra 1947 til 1985. Knut Borge var programleder da det dukket opp igjen i 2004.

I 2012 ble Knut Borge, mot sin vilje, byttet ut som programleder og Trond-Viggo Togersen overtok.

Den siste innspillingen av programmet finner sted 24. oktober.

Be the first to comment on "NRK P1 tar av “20 Spørsmål” og legger programmet på is"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*