NRK tilbyr brukerne en chat hvis de har DAB-spørsmål

NRK Publikumsservice har tatt det hele et steg lenger og tilbyr chat på nett for dem som har spørsmål om DAB. Klokken tikker ned mot FM-slukking i januar. I chatten kommer det opp et fornavn og tittelen “radiorådgiver” og den hyggelige personen på andre siden svarer villig på de vanskeligste spørsmål omkring digitaliseringen. Tjenesten er naturligvis gratis.

Når man knotter seg inn på NRK.no under fanen “Om NRK” kommer det opp en liten chatteboks nederst på høyre side av nettleseren (se bildet under). For å lese en sak NRK selv har skrevet om tjenesten kan du trykke deg inn på: https://www.nrk.no/informasjon/chat-om-dab-1.13182891

screen-shot-2016-10-19-at-16-53-52

At det er spørsmål omkring digitaliseringen av nasjonens mest personlige medium er det liten tvil om, og kritikerne har ikke engang gitt opp håpet om å få stanset FM-slukkingen.

I Mo i Rana har NRK Publikumsservice økt bemanningen for å kunne lose alle godt gjennom radioovergangen.

Chat om radio

De svarer både på telefoner, e-post, via Facebook og nå også via en egen chattetjeneste.

Leder Carina Berge ved NRK Publikumsservice sier de allerede får mange henvendelser om DAB og digitalradio, og er forberedt på å kunne ta i mot enda flere.

– Derfor har vi økt bemanningen, så det er bare å ta kontakt med oss. Vi svarer på alt rundt DAB og digitalradio, antenner, hvordan radioene skal brukes, dekning med mer. Bruk oss, oppfordrer Carina Berge.

Hjelp også på radio.no

På nettstedet radio.no som drives av Digitalradio Norge finnes dekningskart, informasjon og en rekke praktiske guider om radiobruk i hjemmet, i bilen, på hytta og om antenner, adaptre m m.

3 Comments on "NRK tilbyr brukerne en chat hvis de har DAB-spørsmål"

 1. Oddvar Opheim | December 23, 2016 at 18:41 | Reply

  Er det slik at jeg kan høre på NRK Hordaland når jeg er på en helt annen plass i landet?

  • Endre Juel Lundgren | December 23, 2016 at 18:44 | Reply

   Du bør stille det spørsmålet til NRK, men med forbehold om at vi tar feil så tror vi ikke distriktskontorene blir tilgjengelig på DAB i andre regioner enn der de hører hjemme. Nå er det jo slik at du kan benytte både apper (mobil og nettbrett) og internett forøvrig uansett hvor du er i landet.

 2. Øyvind Johan Krogrud | February 14, 2017 at 14:08 | Reply

  Hvorfor skal det bare hakke på sendingene i DAB- modus, mens FM er helt ok?!?
  Øivind Krogrud

Leave a comment

Your email address will not be published.


*