P3-Marte skal fronte TV-program med eksplosjoner, flammer og smell

Marte Hedenstad er programleder i den femte sesongen av Ikke gjør dette hjemme. Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

I TV-programmet “Ikke gjør dette hjemme” blir man presentert for en lang rekke ting man nettopp ikke bør finne på å gjøre hjemme. Ny programleder blir en smilende P3-profil fra Lommedalen i Bærum. Marte Hedenstad er kjent for radiolyttere for sine film og TV-serie anmeldelser.

Når NRK1 kjører i gang den femte sesongen av Ikke gjør dette hjemme, har Torfinn Borkhus fått med seg Marte Hedenstad som seriens første kvinnelige programleder. 31-åringen, kjent fra NRK P3, er ikke redd for eksplosjon og brann på jobben.

– Brann er kjempeartig. Jeg har oppdaget at jeg har en liten pyroman i meg. Det blir en del branner i denne sesongen.

En av brannene oppstår når programlederne Marte og Torfinn sjekker hva som skjer når man sovner fra mat på komfyren og en ferdigpizza i ovnen.

Ikke gjør dette hjemme er egentlig et vitenskapsprogram, som lags av NRK Viten på Tyholt i Trondheim. Likevel er ikke Marte Hedenstad en typisk nerd.

– Jeg har ikke en typisk realfagshjerne, og jeg er ikke spesielt god i matte. Heldigvis har vi med oss hjelpere som har den nødvendige kunnskapen. Vi som er programledere får være med på det morsomme.

Uredd programleder

– På forhånd lurte jeg på om jeg kom til å bli redd. Men jeg ble ikke redd. Det var spennende. Jeg ble skikkelig gira. Eksperimentene har vært veldig morsomme. Det var nesten ikke som å være på jobb. Bare henge rundt og være med på kule ting.

Ikke gjør dette hjemme har sesongpremiere tirsdag 11. oktober kl 20.25. I alt sender NRK1 seks programmer i denne serien.

Be the first to comment on "P3-Marte skal fronte TV-program med eksplosjoner, flammer og smell"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*