Etter fem år er det slutt for Lønsj

Lønsj-duoen Rune Nilson og Torfinn Borkhus. Foto: Erlend Lånke Solbu/NRK

Det svært populære P1-programmet Lønsj kommer til sin ende etter 1000 program. Når Rune Nilson og Torfinn Borkhus avslutter samarbeidet for denne gang på våren neste år er det andre ting som står på tapetet.

– Vi slutter mens det fortsatt er hyggelig. Det er intenst å lage fem timer humor i uka, så vi hopper av karusellen mens det fortsatt er artig, sier programleder Rune Nilson til NRK.no.

– Vi har snakket om dette en stund og når man begynner å prate om å gi seg så er det på tide å avslutte, sier medprogramleder Torfinn Borkhus.

Programmet har mellom 400.000–500.000 lyttere hver dag. I tillegg til programlederduoen har lytterne blitt kjent med mange av programmets karakterer.

Husker askefest i Flatanger som et høyedepunkt

27. januar 2014 startet en enorm lyngbrann i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Ingen kom til skade i brannen, men rundt 60 bygninger gikk tapt. For å skape litt glede flyttet Lønsj i mai sendingen til Flatanger for å lage askefest. Dette er noe av det både Nilson og Borkhus husker best fra tiden i Lønsj.

– Det var kjempeartig! Det kom masse folk og jeg mener at dette var Lønsj på sitt beste, sier Nilson.

– Askefesten var utrolig kul. Jeg tror ingen av oss skjønte hva som skjedde før det var over, sier Borkhus.

Musikken i denne sendingen var nøye planlagt på forhånd.

– Vi startet sendingen med låten «Burning Down the House», og fortsatte med andre brannlåter resten av sendingen. Publikum lo og koste seg og det var et eksempel på hva humor kan gjøre, sier Nilson.

Be the first to comment on "Etter fem år er det slutt for Lønsj"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*