Ny årlig guldlista för Svensktoppen-favoriter

Svensktoppensguldlista. Carolina Norén, Svensktoppen, P4 Sveriges Radio. Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio

På nyårsafton är det premiär för det nya radioprogrammet “Svensktoppensguldlista 2016” i P4. Hur står sig Svensktoppens låtklassiker mot nya utmanare? Det får lyssnarna veta när alla låtar som legat på listan längre änett år möts i en ny årlig omröstning. Årets tävlande presenteras i Svensktoppens egen julkalender.

Nu får de artister som tvingades lämna listan när den nya ettårsregeln infördes möjlighet till revansch. En statistiskt utvald jury på 1500 personer kommer rösta framsina favoriter från Svensktoppens mest populära låtar sedan starten 1962.

– När vi införde ettårsregeln för ett år sen var det många lyssnare som hörde av sig och efterlyste nya sätt att lyfta fram ”långkörarna”. Det här tror jag kommer att bli en ny och spännande tradition, säger initiativtagaren och programledaren Carolina Norén.

Årets tävlande låtar kommer presenteras både i ett specialprogram på nyårsafton i P4 och i form av en julkalender på Svensktoppens hemsida och Facebooksida med start 1december. På nyårsdagen presenteras sedan de tio låtar som fått flest röster i “Svensktoppens guldlista 2016”.

De tio låtar som går in på guldlistan får nästa år möta de nya guldettåringarna som tillkommit under året. Från och med nästa år får lyssnarna också vara med och rösta fram en favorit bland de utslagna långkörarna, kallad ”Lyssnarnas val”.

Svensktoppensjulkalender. Carolina Norén, Svensktoppen, P4 Sveriges Radio. Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Svensktoppensjulkalender. Carolina Norén, Svensktoppen, P4 Sveriges Radio. Foto:Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Be the first to comment on "Ny årlig guldlista för Svensktoppen-favoriter"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*