Artister, ljudkonstnärer och DJ:s klara för P2 Art’s Birthday Party 2017

Samir Yosufi. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I januari är det återigen dags för P2 Art’s Birthday Party – en av Sveriges största festivaler för elektronisk musik. Den 27–28 januari samlas artister, ljudkonstnärer och DJ:s från hela världen på fyra scener på Södra Teatern i Stockholm. Programledare är Samir Yosufi från Musikguiden i P3.– Äntligen dags för Sveriges Radios ballaste evenemang för alla oss som älskar elektronisk musik, eller för dig som ännu inte upptäckt den. Kom och upptäck legendarer, nykomlingar och allt däremellan. Det här är musiken som på allvar är i framkant, säger Samir Yosufi som programleder musikfesten för andra gången.

Vid sin sida har han Helena Lopac, programledare för ”Elektroniskt i P2” och Pelle Moeld som leder ”Musikguiden i P3: Fredagsmix med Moeld” på fredagskvällarna i P3.

P2 Art’s Birthday Party 2017 direktsänds i P2 kl. 21.00–24.00 den 27 och 28 januari. Det går även att lyssna direkt eller i efterhand på sverigesradio.se eller i appen Sveriges Radio Play.

Under helgen uppträder bland andra den legendariska groovemästaren The Egyptian Lover, kompositören och ljudkonstnären Roly Porter tillsammans med ljusdesignern MFO (Marcel Weber) bjuder på en hallucinogen upplevelse med sin Third Law Live och Paris-duon Acid Arab gör sin efterlängtande Sverigepremiär på P2 Art’s Birthday Party.

Mer info om artisterna:

Acid Arab (FR)
Äntligen får Sverige och Stockholm möjligheten att möta mäktiga Paris-duon Acid Arab. Guido Minisky och Hervé Carvalho bildade Acid Arab 2012. Och när man bor i den kulturella smältdegel som heter Paris är det självklart att den arabiska kulturen tar plats i musiken. Deras mix av västerländsk elektronica och österländskt sound tänder en orientalisk eld på dansgolvet. Sverigedebuten på P2 Art’s Birthday Party 2017 kommer smälta både snö och våra nordiska hjärtan.

The Egyptian Lover (US)
The Egyptian Lover har gjort musik i över 30 år och är en legendarisk dansgolvsdomptör. Han var med och formade dansmusiken såväl som hiphopen under 80-talets Los Angeles, DJ:ade tidigt inför stor publik och är även den inofficielle kungen av trummaskinen TR-808. En del kallar hans musik för elektro, andra för hiphop, vissa säger ”old school ” men själv kallar han det kort och gott, dansmusik.

Roly Porter & MFO: Third Law Live (UK/DE)
Roly Porter är kompositör och ljudkonstnär, som med klassiska influenser och instrument tillsammans med elektonica och svidande distorsion, skapar vackra episka landskap som blir till skakande murbräckor av ljud. MFO är ljusdesignern Marcel Webers alias. Han är bland annat ansvarig för ljusdesignen på några av Europas största elektronica-festivaler, Atonal och Unsound, och har samarbetat med genrens största artister. Roly Porters senaste album, Third Law, ljussatt av MFO (Marcel Weber) blir Third Law Live – en unison hallucinogen upplevelse. Klimax uppnås med en vägg av ljud, våldsamma rytmer och bländande ljus som framkallar en så kallad ganzfeld effekt (starkt ljus som åstadkommer former och mönster bakom ögonlocken).

Nadine Byrne (SE)
Stockholmsbaserade konstnären Nadine Byrne jobbar med ljud, skulptur, performance och film. På P2 Art’s Birthday Party 2017 kommer Nadine uruppföra Dreaming is Remembering. Verket är ett beställningsverk och hämtar sin inspiration från personliga minnen och drömmar samt frågeställningar kring det förflutnas roll i vår samtid.

Be the first to comment on "Artister, ljudkonstnärer och DJ:s klara för P2 Art’s Birthday Party 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*