Den nye digitalkanalen NRK Trafikk testes ut i Hedmark og Oppland først

Ilustration, Pure DAB.

Mens resten av landet får glede av den nye digitalkanalen NRK Trafikk først 11. januar neste år, startet NRK testsendinger i Hedmark og Oppland denne uken. Kanalen er enkelt lagt opp slik at meldinger som er aktuelle går i loop slik at førere kan sjekke innom for siste nytt.

– På NRK Trafikk vil folk høre de viktigste meldingene som gjelder akkurat nå, for den delen av landet de befinner seg i, forklarer Petter Ingholm Gustavsen, leder for NRKs trafikkredaksjon.

Med slukkingen av FM-nettet endrer NRK system for trafikkmeldinger. Programmene på NRK P1 fortsetter med oppdateringer om trafikken i sendingene sine, men trafikkmeldinger som har brutt sendingene for alle som lytter til NRK P1 blir i stedet å høre på NRK Trafikk. NRK Trafikk vil ligge i radioens kanalliste sammen med NRKs øvrige radiokanaler.

– Meldingene går i loop på NRK Trafikk så lenge de er aktuelle, slik at folk kan få med seg det viktigste når de selv ønsker, uavhengig av når de sendes første gang fra oss. De som ikke vil ha trafikk slipper det, mens de som er i bil og vil ha trafikk, får flere meldinger. Dessuten vil vi kunne sende meldingene raskere og mer utfyllende enn i FM, der vi er avhengig av hva som sendes på NRK P1, sier Gustavsen.

NRKs DAB sendernett er inndelt i sju regioner, og Hedmark og Oppland utgjør en region. NRK Trafikk gir deg trafikkmeldinger for den regionen du befinner seg i. Det betyr at det bare vil være trafikkmeldinger for Hedmark og Oppland på NRK Trafikk i Hedmark og Oppland.

Ikke alle radioer fanger opp en ny kanal automatisk. For å sikre at radioen tar inn NRK Trafikk bør du oppdatere kanallista i radioen.

På FM har det vært mulig å få trafikkmeldinger ved bruk av TA (traffic announcement)-funksjonen. En lignende funksjon finnes også på en del DAB-mottakere. Alle NRK-kanaler vil bli brutt med trafikkmeldinger om TA-funksjonen er aktivert. De som har som ikke har TA kan velge NRK Trafikk.

Be the first to comment on "Den nye digitalkanalen NRK Trafikk testes ut i Hedmark og Oppland først"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*