Digital radio og harde pakker til jul

Illustration. Photo: Revo

2017 er det store året for digitalradio i Norge. Under juletrærne er det i år flere radioer enn på lenge, og med nettbrett og smart-telefoner er julen 2016 radioens år. Er du mann er det likevel en mulighet for slips i år – ifølge Statistisk sentralbyrå er det importert 115.000 slips.

Skal man dømme etter importtallene fra månedene før jul, kan det bli færre tradisjonelle bløte pakker som skjorter, skjørt og slips under treet i år. For akrobater på snøbrett og monoski er det lov å håpe på nytt utstyr. Hvis vi ser på ønskelistene er det nettbrett, mobiler og smartklokker som ønskes mest.

Bløte pakker er ikke alltid så populære – særlig ikke hos den yngre garde. Barn og unge kan derfor glede seg over at det er blitt importert færre skjorter, bluser, skjørt og slips i oktober og november i år enn i de samme månedene i fjor.

Sokker og strømper er unntaket blant de myke pakkene. Importen økte med rundt 400 000 til i alt 7,8 millioner par. Da har vi tatt med alle typer sokker og strømper – fra sport- og ullvariantene til de elastiske og syntetiske – og kanskje havner noen av dem under juletreet i år?

Radioer og digitale enheter i år

Det digitale skiftet på radio og FM-slukkingen for NRK, P4-gruppen og Bauer Media bidrar til at digitalradioer har solgt godt foran jul. Tilgangen til lyd, både streaming og podcasting, gjør at salget av nettbrett og mobiler også er gode nyheter for bransjen. Dette er dessuten noe som både menn og kvinner foretrekker å finne under treet i år.

Ønskelisten for menn:

  • Nettbrett
  • Smartklokke
  • Virtual Reality-briller
  • Stasjonær PC
  • Mobil

Ønskelisten for kvinner:

  • Nettbrett
  • Bærbar PC
  • Mobil
  • Smartklokke
  • Kjøkkenprodukt

Oversikten er laget av Elektronikkbransjen

Be the first to comment on "Digital radio og harde pakker til jul"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*