Digitaliseringen av tunnelene i Nordland snart ferdig – Paneda skal nå starte arbeidet i Troms

Ilustration, Pure DAB.

Den 11. januar skal Nordland som første region i landet gå igjennom FM-slukking. Nå faller siste bit på plass ved at tunnelene snart er klare og digitale, i god tid før NRK, P4 Gruppen og Bauer Media skrur av sine FM-nett. Paneda har fått ny kontrakt og skal nå ta tak i tunnelene i Troms.

FM-nettet skal etter planen slukkes 2017, og i den forbindelse er Statens Vegvesen i gang med å oppgradere kringkastingsanlegg i tunneler for å sende DAB-signaler med innbryting av nødmeldinger på alle radiokanaler samtidig, dersom det blir nødvendig å varsle bilistene inne i tunnelen. Kringkasting i tunneler er en del av Vegvesenets sikkerhetsutrustning.

Først ut med FM-slukking er Nordland og nå er også tunnelene klare for overgangen. Det melder Paneda, som tidligere i år vant et anbud på 11 tunneler i Nordland.

Nordland er først ute med slukking 11. januar. Troms og Finnmark slukkes sist med 13. desember 2017 som slukkedato.

Statens vegvesen har nylig signert ny kontrakt med Paneda for levering av 7 tunneler I Troms. I tillegg har selskapet levert undersjøiske Tromsøysundtunnelen som er under oppgradering, samt tunnelene i Breivika, Hansfjordnes, Langnes og Sentrumstangen som er lokalisert i og rundt Tromsø by.

Frem til i dag har Paneda levert/i ordre DAB-kringkastingssystem til 135 tunneler i Norge og er den største aktøren i landet innen området.

Be the first to comment on "Digitaliseringen av tunnelene i Nordland snart ferdig – Paneda skal nå starte arbeidet i Troms"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*