Digitalradio Norge: – Nå er det fullt fokus på en god overgang

Digitalradio Norge CEO, Ole Jørgen Torvmark. Photo: Tore Guriby/Digitalradio Norge.

Det er en lettet Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge som har sendt ut en pressemelding onsdag ettermiddag. – Vi er glade for at ansvarlige statsråder i dag har bekreftet at sikkerheten og beredskapen er godt ivaretatt når DAB erstatter FM. Vi har hele tiden vært trygge på det, sier Torvmark.

– Nå er det fullt fokus på en god overgang, sier Ole Jørgen Torvmark, leder for Digitalradio Norge, om dagens vedtak i Stortinget.

Omleggingen til digital radio er et stort teknologiskifte som har funnet sted over tid, og Norge er godt forberedt på overgangen. Den digitale lyttingen er på et høyt nivå, men mange må fremdeles gjøre et bytte eller en oppgradering av radioapparatet, spesielt i bil. Bilparken står ovenfor en stor oppgradering.

Vil hjelpe publikum

– 70 prosent av norske lyttere er i dag digitale, men samtidig vet vi at dette er et stort skifte for mange. Derfor legger vi nå ned et stort arbeid for å hjelpe lyttere med informasjon om apparater og dekning. Vil være synlige og tilstede for å hjelpe i tiden fremover, sier Torvmark.

Radiobransjen er i dag på veien for å hjelpe lyttere i Nordland, og vil fra nyttår ha et hjelpeteam stasjonert på fem ulike steder i fylket. På den måten kan man lette reise ut å møte dem som trenger hjelp. I tillegg har kringkasterne sendt ut felles brev til alle husstander i Nordland med praktisk informasjon og råd. NRKs publikumsservice hjelper også til via telefon, e-post og chat.

Mange kan hjelpe med bil

Både radiobransjen og forhandlere står klar til å hjelpe med overgangen.

– Vi oppfordrer bilister til ikke å vente til siste liten med å oppgradere bilradioen til DAB, sier Torvmark.

NRKs DAB-nett dekker 99.7 prosent av befolkningen mens kommersiell radio dekker 92.8 prosent. Det gjøres justeringer i NRKs DAB-nett som vil forsterke dekningen utover dette.

Be the first to comment on "Digitalradio Norge: – Nå er det fullt fokus på en god overgang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*