DR kører på skinner med julesange

Fire sangere fra DR Koncertkoret er 'På Sporet af Julen' fra den 14.-16. december 2016. Foto: Anne Barslev © Type 2

Fire sangere fra DR KoncertKoret vil fra den 14.-16. december overraske togpassagerer over hele landet med julesange. – Vi er særligt glade for traditionen med ’På Sporet af Julen’, hvor en lille håndfuld af vores dygtigste sangere overrasker togpassagererne og giver dem en musikalsk oplevelse, siger DRs ensemblechef Kim Bohr.Det kører i bogstaveligt forstand på skinner for fire af sangerne fra DR KoncertKoret i den kommende tid. Den 14., 15. og 16. december begiver koncertsangerne sig rundt på togskinnerne over det meste af landet med den yderst mobile juleturné ’På Sporet af Julen’.

Her vil de overraske togpassagererne og give dem en musikalsk julegave med ’Et barn er født i Betlehem’, ’Jingle Bells’, ’When You Wish Upon A Star’, ’Dejlig er jorden’, ’Kender du den om Rudolf’ og mange andre danske julesange og engelske christmas carols.

Medlemmerne af DR KoncertKoret stiger på toget fra København via Fyn mod Frederikshavn/Sønderborg onsdag den 14. december klokken 13.54, for så at skifte til regionaltoget fra Fredericia mod Struer klokken 15.47 med ankomst i Struer klokken 17.46.

Dagen efter – den 15. december – bryder de fire sangere ud i julesang, når toget kører fra Struer mod Thisted klokken 12.04, ligesom de gør det på tilbagevejen fra Thisted til Struer klokken 13.28.
Fredag den 16. december er der så udsigt til juleskønsang i toget med afgang fra Struer til København klokken 14.08 med ankomst til hovedstaden 18.05. Her bliver børneguidevognen koblet på togstammen i Fredericia.

Sange til situationen

”Sangerne synger på må og få, og vi har ikke en færdig plan klar, når vi kører fra København. Vi har øvet 18 sange, og så synger sangerne, hvad der passer til situationen, hvor vi kommer frem,” forklarer Anne Barslev fra DRs Kor og Orkestre, som er med på turen som producent.

Hun og sangerne fra DR Koncertkoret har gjort noget lignende i 2013 og 2015, men sangerne stiger på toget forskellige steder hver gang.

”Det er rigtig sjovt. Mange bliver overraskede, og nogle synger også med,” siger Anne Barslev.

100 koncerter over hele landet

DRs ensemblechef Kim Bohr glæder sig til at være med til at sprede julehygge over hele landet:

”Selvom DRs kor og orkestre har adresse i DR Koncerthuset, er de hele Danmarks ensembler – ikke bare via TV, net og radioudsendelser, men i høj grad også live. Hvert år spiller vores musikere og sangere godt 100 koncerter over hele landet, hvor danskerne kan opleve den levende musik helt tæt på. Det gælder både store, flotte koncertbegivenheder og mere intime eller ligefrem interimistiske opstillinger,” siger han og fortsætter:

”Vi er særligt glade for traditionen med ’På Sporet af Julen’, hvor en lille håndfuld af vores dygtigste sangere overrasker togpassagererne og giver dem en musikalsk oplevelse, som de måske ellers ikke ville have fået i den travle juletid.”

DR KoncertKoret, der i mange år hed DR Radiokoret, er et professionelt kor med i alt 56 sangere. Koret har eksisteret siden 1932 og optræder både sammen med DR SymfoniOrkestret og uafhængigt af det. Den nye musik har altid spillet en væsentlig rolle for DR KoncertKoret, der også hver sæson udforsker det store repertoire af musik for kor a cappella.

Fire sangere fra DR Koncertkoret er ‘På Sporet af Julen’ fra den 14.-16. december 2016. Foto: Anne Barslev © Type 2

Be the first to comment on "DR kører på skinner med julesange"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*