FM-radioer blir slettes ikke ubrukelige neste år

Radionette Kurer. Foto: Sindre Skrede - Eget verk, Offentlig eiendom.

Overskriftene om dagen er så absolutte at lytterne kan unnskyldes for å være forvirret. Det som er sant er at NRK, P4 Gruppen og Bauer Media starter slukkingen av sine nett i januar – og at lokalradioer fortsetter i minst fem år til. Selv etter det kan den gode gamle radioen gi underholdning – med et adapter.

Når debatten var varmest ble det påstått at det var 20 millioner FM-apparater i Norge. Anslag fra Digitalradio Norge er et bra stykke unna, og kommunikasjonssjef Mari Hagerup snakker 6.6 millioner apparater.

– Veldig mange har et nært forhold til den gamle radioen sin, og de blir sikkert glad når de finner ut man kan beholde den, sier Hagerup i et intervju med NRK Vestfold.

Folk NRK snakket med i Tønsberg synes det var synd at gamle radioapparater ville bli kastet, likevel velger de aller fleste å kjøpe splitter ny radio selv om de kjenner til muligheten med adapter.

99 prosent av materialene i de gamle FM-radioene brukes på nytt. Og derfor er spesielt viktig at DAB-kjøperne leverer inn de gamle radioene på riktig sted.

Be the first to comment on "FM-radioer blir slettes ikke ubrukelige neste år"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*