Kulturminister Mette Bock: Digitalradio vil give et mere mangfoldigt udbud

Illustration. Photo: Revo

Næste år ved denne tid bliver det flere radio-stationer i digital kvalitet i Danmark. Det er i hvert fald fremtidsudsigterne, efter at en gatekeeper er udpeget. Kulturminister Mette Bock siger at “det giver nye aktører muligheder for at komme ind på det kommercielle radiomarked i Danmark.”Digital Radio Teracom A/S skal være klar til at fordele sendetilladelser fra 1. oktober 2017, så de kommercielle radioer, kan få øget udbredelsen. Gode nyheder? Ja, siger kulturministeren.

– Jeg ser frem til et øget udbud af digitale radiotilbud til danskerne. Det giver nye aktører muligheder for at komme ind på det kommercielle radiomarked i Danmark, og det vil give et mere mangfoldigt udbud af indhold og radiostationer. Det vil først og fremmest komme lytterne til gode, siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

Den digitale gatekeeper er en del af den radio-aftale, som indgår i det nuværende medieforlig, der udløber med udgangen af 2018. Ifølge det skulle hele FM-båndet oprindeligt være slukket i 2019, men efter talrige protester fra ikke mindst bilejere, der kunne se frem til radiotavshed bag rattet, blev beslutningen for to år siden ændret til at skulle vurderes igen midt i 2018. Hvis der stadig til den tid er mindst 50 procent, der lytter til radio over FM-båndet, så udskydes lukningen, er aftalen nu.

Norge slukker FM neste år og Sverige har besluttet helt at skrinlægge en overgang fra FM til DAB.

Kulturminister Mette Bock. Foto: Steen Brogaard

1 Comment on "Kulturminister Mette Bock: Digitalradio vil give et mere mangfoldigt udbud"

  1. ok, det lyder meget godt det hele men hvem skal betale for alle de gamle DAB radioer og de nye? i forvejen smider vi elektronik affald ud som aldrig før og det nye “DAB+” tiltag letter ihvertifald ikke på affalds problematikken og ydermere bliver de ikke fremstillet her i Danmark men i udlandet så gode Danske kroner skattekroner fosser ud af landet! Spørgsmålet er så; hvem tjener mest på dette “stunt”? (personligt har jeg ikke brug for flere kanaler-kender heller ikke lige nogle som går og sukker efter dem)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*