Kulturministeren kjempestolt av norsk musikk – skryter av P3 mashup

Julie Bergan under en konsert på Lillehammer i februar 2016. Foto: Vegar Samestad Hansen, CC BY 2.0

NRK P3 hedrer musikkåret med en mashup av de største, norske låtene gjennom 2016. Kulturmininster Linda Helleland har hørt den og skryter både av P3, “veldig flott måte å vise fram mangfoldet”, og norsk musikk, “jeg tror dette bare kommer til å vokse fremover”.

Tenk alt som har skjedd i 2016 – husker du engang alt? NRK P3 laget en mashup av det beste norske artister har disket opp med gjennom året for P3 Gull og la den ut på nett i november. Over 31.800 har så langt sett videoen på YouTube.

Den ser slik ut:

Kulturministeren er ikke i tvil om at NRK P3 har løst kringkastingsoppdraget godt med denne mashupen.

– Så utrolig kult! Veldig flott måte å vise fram mangfoldet, og ikke minst den enormt høye kvaliteten som norsk musikk viser akkurat nå. Som kulturminister er jeg kjempestolt, og jeg tror dette bare kommer til å vokse fremover.

P3.no spør statsråd Linda Helleland om hva det norske musikalske høydepunktet har vært for henne:

– Det er omtrent umulig å trekke fram ett høydepunkt fra året som har gått, men blant mine personlige favoritter er for eksempel Highasakite, Julie Bergan og Ary. Jeg synes jo det er ekstra artig å se musikk live og da har jeg hatt glede å få med meg blant andre Astrid S, Kygo, Sondre Justad og Nico & Vinz det siste året. Høydepunkter, alle sammen!

P3-programleder Chistine Danckes kommentar er kort og enkelt: “Elsker dypt og inderlig at noen har brukt tid på å lage den!!”

Be the first to comment on "Kulturministeren kjempestolt av norsk musikk – skryter av P3 mashup"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*