Marie Bering bliver chef for dr.dk

Marie Bering bliver chef for dr.dk Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1

Den nuværende nyhedsredaktør på dr.dk skal stå i spidsen for den strategiske udvikling af dr.dk i DR Medier.  – Jeg ser frem til at udvikle dr.dk, så det rammer og inddrager folk på nye, spændende måder, siger Marie Bering.Marie Bering, der det seneste halve år har været nyhedsredaktør på dr.dk, bliver fremover ny chef for dr.dk. Her skal hun stå i spidsen for den strategiske udvikling af dr.dk, og kommer dermed til at spille en helt central rolle i udformningen af fremtidens public service-tilbud i en medieverden, der er digital.

”DRs ambition er at levere relevante og originale digitale tilbud, der betyder noget for brugerne. Her er dr.dk en væsentlig del, og Marie har i løbet af det halve år, hun har været ansat i DR, imponeret med sit engagement og klare visioner for, hvilken retning dr.dk skal udvikles i. Marie har ikke blot visionerne men har også vist, hvordan man fører dem ud i livet, så de bliver til gavn for brugerne, siger digital chef i DR Michael Arreboe.

Den nye chef for dr.dk er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i 2004, og hun kom til DR i 2016 efter næsten 12 år på Jyllands-Posten – senest som redaktionel udviklingschef fra 2013 til 2016. Inden da har Marie Bering arbejdet som nyhedsredaktør, webkoordinator og redaktionel projektleder samme sted.

Inddrage folk på nye måder

Selv siger hun:

”Jeg ser frem til at udvikle dr.dk, så det rammer og inddrager folk på nye, spændende måder. Medieforbruget bliver mere spredt, men DR’s ambition er stadig den samme: At de vigtigste informationer og de udfordrende fortællinger når dig i en eller anden form og forhåbentlig gør en forskel. Min helt afgørende opgave bliver at sikre, at dr.dk fortsat er et åbent, attraktivt og ikke mindst et relevant valg for brugerne.

Med ansættelsen af Marie Bering er den nye digitale organisation i DR Medier, DR Digital, på plads. Den digitale organisation blev skabt i forbindelse med, at DR i september reviderede sin treårige strategi ’Værd at dele. Stadig original – mere digital’.

Strategien drejer DR i en mere digital retning, og opgaven for DR Digital er – udover dr.dk, også udviklingen af DRs tilbud til børn i en mere digital retning, DRs digitale tv- og radiotilbud på net og i apps, samt Mit DR, der har fokus på udvikling af datadrevet publicering.

Be the first to comment on "Marie Bering bliver chef for dr.dk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*