Mens vi venter på statistikken for 2016 ser vi på musikken radio spilte i 2015

Foto: The Come Up Show from Canada - Kygo, CC BY 2.0

Det er bare timer igjen av 2016, men tallene for hva som ble mest spilt må vi vente litt med. Mens vi venter har vi tittet litt på de tallene som er tilgjengelig fra Gramo, og det er flere høydepunkter: blant annet spiller norske radiostasjoner 43 prosent norsk musikk.

Statistikken Gramo offentliggjorde tidligere i år viser at radiostasjonene spilte 43% norsk musikk og at kvinnelige artister og musikere fikk 18,33% av Gramo-pengene – den høyeste kvinneandelen i statistikkens historie.

Gledelig i 2015 var det at det var en norsk artist på toppen av listen.

«Firestone» med Kygo ble mest spilte norske låt i 2015. Med spilletid på 212 timer, 58 minutter og 55 sekunder er «Firestone» den mest spilte norske låta noensinne i løpet av et år. Ikke siden a-ha har en norsk artist toppet denne listen. Kyrre Gørvell-Dahl (alias Kygo) ble også mest spilte utøver i 2015. Det har aldri skjedd før at samme person topper listen over både mest spilte hovedartist og mest spilte utøver. Kyrre Gørvell-Dahl topper lista med spilling av kun 10 låter. Nr. 2 på lista Børge Petersen-Øverleir har 236 låter som er spilt på radio i 2015.

Taylor Swift ble mest spilte kvinnelige hovedartist for 2015. Marit Larsen ble mest spilte kvinnelige norske hovedartist for 2015. Annbjørg Lien er mest spilte kvinnelige norske utøver for 2015: 181 av hennes låter er spilt på radio i 2015 i til sammen 294 timer, 53 minutter og 10 sekunder.

Be the first to comment on "Mens vi venter på statistikken for 2016 ser vi på musikken radio spilte i 2015"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*