NRK har aldri stått sterkere enn nå før digitaliseringen

Radiohuset på Marienlyst. Foto: Mahlum/Public Domain

Med 2,2 millioner daglige lyttere og en markedsandel på 70 prosent står NRKs radiokanaler sterkt før teknologiskiftet neste år. – Vi når flere lyttere og de lytter lenger, sier NRKs radiosjef Marius Lillelien. Han fastholder samtidig at oppslutingen og markedsandelen ikke har vært et mål for NRK.

Totalt var det vel tre millioner som lyttet daglig til radio i Norge i ukene 44 til 47 i år. Det er en liten nedgang i forhold til de samme ukene i 2015, og det er de kommersielle kanalene som taper lyttere samtidig som NRK kaprer lyttere.

NRK P1 er fortsatt Norges desidert største radiokanal med en markedsandel alene på 45,7 prosent, og hadde i uke 44 – 47 i år vel 1,5 millioner daglige lyttere.

Heldigitale NRK P1+ fortsetter å ha godt grep om de eldste radiolytterne. I snitt har 177 000 hørt daglig på NRKs digitale suksessradio nå i høst.

NRK P3 har hatt en liten nedgang i høstukene 44 til 47, men har fortsatt over en halv million daglige lyttere.

Det er særlig NRK P2, men også NRK P1+ som har sterk lyttervekst. NRK P2 har hatt en lyttertilvekst på cirka 50 000 i forhold til høsten 2015 og har nå nesten 300 000 daglige lyttere.

Forberedt på midlertidig lytterfall

– NRK har alltid hatt en utrolig sterk stilling hos norske radiolyttere, men den har knapt vært sterkere enn nå, slår radiosjef Marius Lillelien fast. Han er samtidig spent på hvilke utslag radiodigitaliseringen neste år vil få.

– Vi er forberedt på en midlertidig nedgang i lyttingen både fordi det kan ta litt tid for alle lytterne å få DAB+ i bilen, og fordi NRK slukker på FM litt før de kommersielle kanalene mange steder i landet, sier Lillelien.

11. januar slås de første FM-senderne av i Nordland fylke. Deretter blir det slukking fylke for fylke, helt fram til de norske FM-senderne slås av i Troms og Finnmark 13. desember 2017.

NRK-sjef Marius Lillelien, i midten, under radiolederdebatten på Radiodager 2016. Foto: RadioAssistant.com

NRK-sjef Marius Lillelien, i midten, under radiolederdebatten på Radiodager 2016. Foto: RadioAssistant.com

Be the first to comment on "NRK har aldri stått sterkere enn nå før digitaliseringen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*