NRK stopper sendinger i DAB – fra januar blir alle kanaler å finne på DAB+

Illustrasjonsfoto: POPradio/Radiobutikken

Fra 11. januar vil alle NRKs kanaler bli sendt i DAB+. I dag sender flere av NRKs kanaler fortsatt i DAB. Både P4 og Radio Norge vil fortsette sine sendinger på DAB. Hvis man kjøper en radio som ikke kan ta inn signaler etter 11. januar kan forbrukere ha en reklamasjonssak.

Om man er usikker på om man har en DAB+radio, kan kanalen NRK Klassisk brukes som test. Denne kanalen sendes bare i DAB+. Får man inn denne kanalen med tekstinformasjon og lyd, er det en DAB+ radio.

En DAB+radio kan ta imot både DAB- og DAB+signaler, men en DAB-radio tar ikke imot DAB+signaler.

Med DAB+ er det plass til flere kanaler, og det er den standarden europeiske kringkastere og produsenter er blitt enige om å bruke. Dette ble klart i 2007. Derfor mente både norsk radiobransje og Stortinget at det mest hensiktsmessige er å ha DAB+ som standard også i Norge, selv om det har en kostnad for enkelte lyttere.

Reklamasjon eller erstatning?

Ved kjøp av radio skal forretningen sørge for at du som forbruker får god informasjon. Mangelfull eller uriktig informasjon om digitalradioovergangen, og konsekvensene dette har for din fremtidige bruk av radioen kan gi grunnlag for reklamasjon.

Forhandlerleddet har selv et ansvar for å holde seg orientert om forhold av betydning for brukerne, og har ansvar for å selge produkter som er i tråd med de teknologiskift som gjennomføres.

Fremdeles noen kanaler i DAB

P4 og Radio Norge fortsetter å sende i DAB – det vil også Nea Radio gjøre på sine lokalnett i Trøndelagsfylkene.

Be the first to comment on "NRK stopper sendinger i DAB – fra januar blir alle kanaler å finne på DAB+"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*