P4-gruppen har sluppet en rykende fersk app for mobil og nettbrett

Illustrasjon: P4s nye mobil app i såkalt CarMode.

P4-gruppen har pusset opp og lansert ny app for sine radiokanaler. Brukerne finner P4 Norge, NRJ Norge, P5 Hits, P5 Bergen, P5 Nonstop Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Mix, Bandit og Radio Country. I desember finner du også deres tradisjonelle julekanal, P7 Klem Julekanalen. Lys, enkel å navigere og fylt med lyd og video.

2017 er det store digitalåret for radio – men allerede nå har P4-gruppen gjort iPhone og iPad klar for det nye året. Med ny app er alt gjort om, fra bunnen, ting er gjort bedre og nye funksjoner er lagt til. Android-apper er ventet om kort tid.

– Strømming er en selvfølgelig del av det digitale radioskiftet neste år og vi forbereder oss blant annet med nye apper, sier P4-gruppens digitaldirektør, Rune Hafskjær, til RadioAssistant.

Hafskjær sier appen er god, men at strømming på ingen måte kan erstatte kringkasting på en fullgod måte her i landet.

– Strømming alene er ingen fullgod erstatning for kringkasting i dette langstrakte landet, spesielt på farten og i utkantstrøk, men et godt supplement for mange og fungerer veldig fint på bredbånd hjemme.

Hafskjær påpeker tre viktige og merkbare nyheter i den nye appen, det han kaller “over panseret” nyheter: Mer stabil lytting, «Bilradio» og Notifications.

Appen er bygget helt ny fra bunnen, med mange nyheter:

  • Mer robust strømming og podcast. Bedre lydkvalitet enn før.
  • Appen kan brukes som bilradio, med kart, navigering og store trafikksikre knapper.
  • Varsler: Vi kan varsle deg om store nyheter, ting som skjer i studio, nye podcastepisoder og direkte studio-TV. Du bestemmer varsler selv i settings.
  • Enkel tilgang til å se web-tv fra studio
  • Alt vårt innhold, som konkurranser, nettsaker, video og annet på ett sted.

– Vi er veldig spente på mottakelsen av bilradio og varslingsfunksjonen og føler at det gir noe reelt nytt for lytterne, sier Hafskjær.

Appen er bygget av P4-gruppen selv, noe som gir dem bedre kontroll og mulighet til å oppdatere hyppig.

– Appene er laget helt fra bunnen og på huset, for å gi oss mulighet til hyppig innovasjon og tett integrasjon med våre øvrige egenutviklede systemer.

Digitaldirektøren er opptatt av å gi heder og ære der den hører hjemme og skryter av teamet bak den nye appen.

– Forøvrig stolt av et fantastisk team av egne utviklere, som nok en gang strekker seg for å lage fantastiske produkter til beste for lyttere, annonsører og effektiv radiodistribusjon og -produksjon.

Be the first to comment on "P4-gruppen har sluppet en rykende fersk app for mobil og nettbrett"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*