Radiosportens anfører fejrer 40 år i DR

Illustrationsfoto fra DR i Aarhus. Foto: DR Presse

Henrik Brandt har været med til at føre sportsjournalistikken ind i en ny tid, og han har dækket OL 10 gange. Den 1. januar har han 40 års jubilæum i DR. – Der er sket meget med faget i min tid. Effektiviteten er meget højere nu om stunder, fortæller Brandt.Da den senere landstræner Morten Olsen spillede for B1901, skrev han om det til Lollands Tidende. Da de vinterolympiske lege i 1980 blev afviklet i Lake Placid og sommerlegene senere samme år i Moskva, sad han ved mikrofonen og berettede om atleternes bedrifter.

Hvis der er en stemme, man forbinder med DRs sportsudsendelser i radioen, må det være Henrik Brandts. Lidt hæs, meget tydelig, rolig – og venligt indlevende. Ved dette årsskifte har vi kendt den i 40 år. Hvilket er meget godt klaret i betragtning af, at Henrik Brandt ikke er den ”sportsidiot”, som kun interesserer sig for, hvad der foregår blandt atleter og pointtavler.

Faktisk var det lidt af en tilfældighed, der førte ham til DR og ind i sportens verden. For nok havde han spillet tilpas meget fodbold til at konstatere, at han ikke var det store talent, og i konsekvens heraf uddannet sig til at være fodbolddommer. Men egentlig var han i gang med at læse samfundsfag på Københavns Universitet, da et sidespor førte ham mod DR.

10 x OL

Det er blevet til mange rejser rundt i verden til store sportsbegivenheder og olympiske lege. Henrik Brandt har også været med til planlægningen – nogle gange på stedet, andre gange har det været mere logisk, at han stod for formidlingen hjemmefra. Men noget i retning af 10 gange OL er det da blevet til.

– Jeg var i Sydkorea og Mexico på et tidspunkt, hvor det ikke var steder, hvor mange danskere færdedes. Det er da klart, at det har givet nogle enestående oplevelser. Sydney var en særlig stor af slagsen – og man har jo kunnet kombinere med noget efterfølgende ferie og rejser i de lande, der interesserede en. Men OL er ikke noget, der kommer med et fingerknips. Der ligger rigtig meget arbejde bag, og mens det står på, bliver der virkelig knoklet igennem.

Be the first to comment on "Radiosportens anfører fejrer 40 år i DR"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*