Roger Nordin tar över platsen i Rix MorronZoo

I Rix MorronZoos nya uppställning kommer en rad nya profiler att vara sidekicks till Roger Nordin och Laila Bagge. Foto: MTG Radio

Han är en av Sveriges mest rutinerade radioprogramledare. Nu återvänder Roger Nordin till MTG Radio och tar över platsen i Rix MorronZoo. Han ersätter Adam Alsing som slutar vid årsskiftet.Roger Nordin var redan 2000 ankare i Rix MorronZoos framgångsrika trio Roger, Titti och Fylking Sverige. För tre år sedan lämnade han platsen för att gå till NRJ och Adam Alsing tog över som ankare. Nu sker en rockad igen. Vid årsskiftet slutar Adam Alsing och ger plats åt Roger Nordin i morgonsändningarna. I somras stod det klart att MTG rekryterat tillbaka Roger Nordin från NRJ.

– Borta bra men hemma bäst! RIX FM är där jag började min radiokarriär och som i hjärtat alltid varit hemma för mig. Jag ser fram emot att sända morgonradio igen och den här gången med en massa nya kollegor, säger Roger Nordin.

I Rix MorronZoos nya uppställning kommer en rad nya profiler att vara sidekicks till Roger Nordin och Laila Bagge. Två av dem är komikern Måns Möller och skådespelerskan Claudia Galli.

– Måns Möller har redan under hösten gjort flera inhopp i Rix MorronZoo som uppskattats mycket av lyssnarna. Claudia Galli driver en av Sveriges största mammabloggar och kommer att vara vår familje- och relationsexpert, säger Christer Modig, affärsområdeschef radio på MTG Sverige.

Sedan 2013 har Adam Alsing arbetat i olika konstellationer i Rix MorronZoo, såsom med Brita Zachari, Marko Lehtosalo och Laila Bagge.

– Efter tre år känner jag att det är dags att gå vidare och kanske unna mig en sovmorgon ibland. Jag har haft en fantastiskt rolig tid på Rix Morronzoo och radio kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat, säger Adam Alsing.

Roger Nordin tillträder efter årsskiftet.

– Adam Alsing har varit en klippa som tog över när Rix Morronzoo gick igenom en turbulent tid och hans insatser har varit otroligt viktiga för MTG på radiomarknaden. Det är vi oerhört tacksamma för. Nu växlar vi om mot nya utmaningar och är stolta över att ha tillbaka Roger Nordin vid rodret, säger Christer Modig.

Be the first to comment on "Roger Nordin tar över platsen i Rix MorronZoo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*