Slik blir julen på NRK

Illustrasjonsfoto: NRK Klassisk, verdens første heldigitale radiostasjon på DAB.

Det blir på alle måter mye jul på NRKs mange plattformer nå i desember. Noe er tradisjonelt og noe er nytt av året – og på radio er det bredt utvalg i tilbudet. Særlig de digitale radiostasjonene bidrar til mangfoldet i år.

NRK Klassisk er årets juleradio der Mari Lunnan og hennes gjester velger sin favorittjulemusikk; vi møter Lise Fjeldstad, Kåre Nordstoga og Marianne Beate Kielland i Inn i musikken i uken før jul. Juleoratoriet av Bach får vi julaften, mens kanalens nye operaprogram byr på La Bohème i romjulen. Det blir også filmmusikk og lytternes juleønsker.

NRK P1+ gjentar suksessen fra i sommer med Ferievikarene fra 26.-30 desember og med Tande P som programleder.

I NRK P1 åpner Finn Bjelke og Yan Friis Herreavdelingens Juleverksted mandag før jul, mens Kvelden før kvelden ledes av Ida Kjøstelsen og Gunvor Hals. Julaften har Nitimen en utvidet sending, mens 1. juledag starter en portrettserie med deltakerne i Mesternes mester, som har TV-premiere over nyttår. Pia Skevik inviterer til Nyttårsfest på årets siste kveld.

På NRK P2 blir det Jul i P2 gjennom hele høytiden. I serien Utenfor boksen møter Helga Bones mennesker som har gått sine egne veier og tatt modige valg. Kirsti Kraft i Kraft – om livet ditt utforsker spørsmål som handler om å være menneske i dag.

Be the first to comment on "Slik blir julen på NRK"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*