Svein Larsen: – Nå er det rett og slett for sent

Styreleder i Norsk lokalradioforbund, Svein Larsen.

Det er ikke ansvarlig politikk å reversere et politisk vedtak en drøy måned før den nasjonale FM-slukkingen tar til, mener styreleder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen. Han skriver i et innlegg på forbundets hjemmesider at “det er nå for sent å utsette den nasjonale FM-slukkingen.”

I de siste ukene har flere politikere tatt til orde for å stanse FM-slukkingen. Den 11. januar slukkes FM-nettene til NRK, P4 og Radio Norge i Nordland og gjennom neste år vil samtlige av FM-senderne til de tre store stenges med avslutning lengst i nord i desember.

Motstanden mot DAB har vært der hele tiden, og nå krever politikere fra både Senterpartiet og Fremskrittspartiet at slukkingen stanses.

– Det er nå for sent å utsette den nasjonale FM-slukkingen. Det vil i tilfelle få store økonomiske og regulatoriske konsekvenser. Alle aktørene, inkludert lokalradio, har nå innstilt seg på at dette skal gjennomføres og har også foretatt, eller er i ferd med å foreta, økonomiske investeringer og iverksatt andre tiltak i forbindelse med den nasjonale slukkingen, skriver Larsen i sitt innlegg.

Han skriver at politikerne hadde muligheten til å foreta seg noe i saken da den var oppe til behandling i 2015 – men at toget nå er gått.

Fjellvettregelen om å snu i tide skulle vært anvendt i Stortinget i juni 2015, men nå er det rett og slett for sent.

– Fremskrittspartiet er i en særstilling. De har vært kritiske helt siden 2011 da dette ble behandlet første gangen. De skjønte konsekvensene, men sitter nå i en regjering som gjennomfører vedtaket. Man kan ikke ha to diametralt ulike standpunkter i samme sak. Det er Arbeiderpartiet og Høyre har hovedansvaret for denne beslutningen. Det nytter ikke for Arbeiderpartiet å løpe fra dette ansvaret nå, med henvisning til beredskapen, sier Larsen.

Be the first to comment on "Svein Larsen: – Nå er det rett og slett for sent"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*