300.000 DAB-radioer ble gitt bort til jul – nå er det 3.9 millioner DAB-radioer i Norge

Ilustration, Pure DAB.

Ferske tall fra Kantar TNS anslår at det ble gitt bort omlag 300.000 DAB-radioer i julegaver i 2016. Det er første gang det foreligger tall for julehandelen brutt ned på dette nivået. – Dette viser at folk forbereder seg på den digitale overgangen, sier kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge, Mari Hagerup.

Kartleggingen av de digitale julegavene ble gjort som en del av Digitalradioundersøkelsen som Kantar TNS gjennomfører. De gode tallene for julen betyr samtidig at andelen DAB-radioer i Norge må oppjusteres.

74 prosent av norske husstander har nå en eller flere DAB-radioer, det er en økning fra 71 prosent i forrige rapport fra oktober/november.

3.9 millioner DAB-radioer

Denne uken starter overgangen til digital radio med slukking i Nordland. Dette skjer samtidig med at antallet digitalradioen nesten er ved 4 millioner.

– Tallene viser først og fremst at mange nordmenn forbereder seg på overgangen til digital radio, sier kommunikasjonssjef Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Med over 7 av 10 husstander digitalisert ligger mye til rette for overgangen som ferdigstilles i desember.

– Hovedvekten av lyttingen er allerede digital, men i 2017 må alle lytterne gjøre overgangen. 74 prosent av alle husstander svarer nå at de har en eller flere DAB-radioer, det er en høy andel i forkant av første slukking, sier Hagerup og understreker:

– Andelen er høyere enn konverteringen som fant sted i forkant av første TV-slukking.

Be the first to comment on "300.000 DAB-radioer ble gitt bort til jul – nå er det 3.9 millioner DAB-radioer i Norge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*