Digital lokalradio: Nå er utstyret på vei inn hos 1FM Molde

Local radio will still be on FM after the switch off - but even the local radio stations are going digital. This is a photo of the DAB transmitter ordered by 1 FM in Molde on the West Coast. It will be up and running no later than April when that region make the switch.

2017 er det digitale året for norsk radio. De stores FM-slukking setter også lokalradioene på prøve, selvom de kan fortsette sine sendinger på FM i flere år fremover. 1FM i Molde satser på begge plattformer og nå har utstyret til deres lokale nett begynt å ankomme.

1FM Molde satser på alle plattformer for å holde på sin nummer en posisjon. Kanalen er fra før markedsleder på FM og leverer radio via internett. Nå skal de komme seg på DAB i tide til slukkingen tar til den 8. februar. I Møre og Romsdal er det bare NRK som slukker i februar – de kommersielle slukker i april.

Molde ligger i slukkeregion 2 som består av Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. 11. januar slukker NRK, P4-gruppen og Bauer Media sine sendere i slukkeregion 1, Nordland.

Rett over nyttårshelgen begynte utstyret å ankomme lokalene i Romsdalsgata, og her er bildene av den digitale fremtiden:

Be the first to comment on "Digital lokalradio: Nå er utstyret på vei inn hos 1FM Molde"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*