Här är kvällens nio P3 Guld-vinnare

Miriam Bryant vann Årets låt. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I kväll, lördag 21 januari, ägde den 15:e P3 Guld-galan i ordningen rum, denna gång direktsänd i både P3 Sveriges Radio och SVT1 från Partille arena. Nio priser delades ut under kvällen till nio olika vinnare.Årets artist blev Zara Larsson , Årets grupp Kent, Årets låt Miriam Bryants ”Black Car” och Peg Parnevik utsågs Årets nykomling. Guldmicken till Årets bästa liveakt gick till Håkan Hellström. Vann gjorde även Cherrie, Galantis, Dark Funeral och Niki & The Dove.

Samtliga P3 Guld-vinnare 2017:

Årets artist: Zara Larsson – samlad produktion

Årets grupp: Kent – samlad produktion

Årets låt: ”Black Car” – Miriam Bryant

Låtskrivare/textförfattare: Miriam Bryant, Victor Rådström och Jamie Hartman

Årets nykomling: Peg Parnevik – samlad produktion

Guldmicken: Håkan Hellström

Årets dans: Galantis – samlad produktion

Årets hiphop/soul: Cherrie – Sherihan

Årets pop: Niki & The Dove – Everybody’s heart is broken now

Årets rock/metal: Dark Funeral – Where shadows forever reign

I de fem första kategorierna har P3-publiken röstat fram vinnarna på egen hand. I de fyra sista kategorierna har publikens och jurygruppernas röstningspoäng vägts samman.

P3 Guld 2017 leddes för tredje året i rad av Tina Mehrafzoon och på scen uppträdde: Veronica Maggio feat Niki & The Dove, Miriam Bryant, Miss Li, Erik Lundin, Hurula, Parham, Nause feat Mic Lowry, Rein och Namasenda.

Föreställningen gästades även av bland andra Little Jinder, Kodjo Akolor, Howlin’ Pelle Almqvist och Musikhjälpen-hjältarna Marita Söderström och Pontus Lövemark. Även William Spetz, Farah Abadi, Naomi Pilgrim, Frida Sundemo, Linnea Olsson och Nachla Vargas Alaeb medverkade på scenen.

Be the first to comment on "Här är kvällens nio P3 Guld-vinnare"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*