I Nordland selger de paller med DAB-radioer hver eneste dag

Illustration: Pinell Go DAB+

Etter at NRK, P4-gruppen og Bauer Media slukket FM i Nordland har folk gått mann av huse – både for å kaste sine FM-radioer, men samtidig for å handle nye DAB-radioer. TV 2 melder om det går flere paller med DAB-radioer hver eneste dag.

Når radiolyttere i Nordland skrur på sine gamle FM-radioer får de bare sus der de før hadde NRK, P4 og Radio Norge. Det eneste som er igjen er noen fattige lokalradioer. Det har gitt seg utslag i flere ting; det kastes FM-radioer som aldri før og det selges DAB-radioer som aldri før.

TV 2 melder at miljøtorget i Bodø nå mottar så mange FM-radioer at de fyller flere containere. Alle sammen er fullt brukbare og ville kunne blitt digitale med et adapter. Det viser seg at forbrukerne heller vil ha en ny radio, og de går nå mann av huse for å kjøpe en.

– Det finnes muligheter for å kjøpe adapter som kan ta vare på gamle radioer og anlegg, men det blir nok en komponent å ta vare på, så folk velger heller å kjøpet nytt, forteller Thomas Horn, salgsleder hos OBS på City Nord i Bodø.

– Da vi nærmet oss den 11. januar og da vi la ned FM-nettet må jeg innrømme at vi ble tatt på senga. Det går nå ut flere paller med DAB radioer hver enste dag, forteller Horn til TV 2.no.

Pågangen har vært så stor at det har vært problemer for leverandørene å skaffe nok. Dette gjelder både biladaptere og splitter nye digitale radioer.

Be the first to comment on "I Nordland selger de paller med DAB-radioer hver eneste dag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*