Kringkastingsrådet diskuterer distriktskontorenes funksjon på møte fredag

Radiohuset på Marienlyst. Foto: Mahlum/Public Domain

Når Kringkastingsrådet møtes fredag, står distriktskontorenes funksjon på dagsordenen. Bare 65.000 seere under 50 får med seg hovedsendingene på TV.

Distriktsdivisjonen har rundt 1.000 ansatte, og de to daglige TV-sendingene krever store ressurser. Brorparten av de 382.000 seerne klokken 18.45 på hverdager er altså over 50 år. Over 200.000 er i pensjonsalder, mens bare 8.000 av seerne er i 20-årene, skriver Medier24.

– Har vi da behov for to daglige sendinger på 15 og 5 minutter, eller skal vi gi et jevnere tilbud gjennom døgnet – også på lineært TV, spør distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i forkant av diskusjonen. Men hun forsikrer at hennes folk skal være på lineært TV også i fremtiden.

– Spørsmålet er hvordan. I dag vil publikum plukke innhold når det selv passer dem, sier hun. Og kortere TV-sendinger, kan bety mer innhold på nett.

– Vi er kort og godt nødt til å nå fram til publikum med regionalt innhold på nett, og særlig mobil, mye bedre enn vi gjør i dag. Vi skal ikke lage mindre innhold i levende bilder, spørsmålet er hvordan vi skal publisere det slik at vi når publikum.

Be the first to comment on "Kringkastingsrådet diskuterer distriktskontorenes funksjon på møte fredag"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*