Miriam Bryant populärast på Svensktoppen 2016

Miriam Bryant var populärast på Svensktoppen under 2016. Det avslöjades fredag i programmet ”Årets Svensktoppsmelodier” där svensktoppsåret 2016 summerades. Bryant fick med tre låtar på årslistan, bland annat låten ”Ett sista glas” som blev ”Årets Svensktoppslåt”. Detta gör Miriam Bryant till ”Årets Svensktoppsartist”.– Fantastiskt kul, kommenterar Miriam Bryant när programledaren Carolina Norén ringer upp och gratulerar. Det här betyder jättemycket för mig!

“Ett sista glas” är Miriam Bryants tolkning från TV-programmet ”Så mycket bättre”. Låten är från början en irländsk folkmelodi som författaren Lars Forsell översatte till Sven-Bertil Taube.

– Jag ville verkligen tolka den! Jag tyckte att den lät som filmmusik och jag blev väldigt glad när jag fick göra den. Framgångarna med ”Ett sista glas” har betytt mycket för mig inte minst för att publiken också upptäckte min egen musik, avslutar Miriam.

“Ett sista glas” fyllde ett år på listan och lämnade Svensktoppen så sent som i mitten av december. Låten kom även med på en femteplats till Svensktoppens Guldlista under nyårshelgen där alla låtar som legat minst ett år på Svensktoppen tävlade mot varandra.

Miriam Bryants trippel på årslistan består även av trean ”Allt jag behöver” och nian ”Black Car”. Miriam Bryant blev också historisk under 2016 då hon i februari låg topp 3 samtidigt med låtarna ”Ett sista glas”, ”Allt jag behöver” och ”One last time”.

Laleh är tvåa på årslistan med ”Bara få va mig själv” och Måns Zelmerlöw utmärker sig genom att få med två låtar på årslistan, ”Should’ve gone home” slutar som sexa och ”Fire in the rain” på sjundeplatsen.

Utmärkelsen ”Årets Nykomling” går till Sabina Ddumba som debuterade på listan 2016 med ”Not too young”.

ÅRETS SVENSKTOPPSMELODIER 2016

1. Ett sista glas – Miriam Bryant
2. Bara få va mig själv – Laleh
3. Allt jag behöver – Miriam Bryant
4. If I were sorry – Frans
5. Egoist – Kent
6. Should´ve gone home – Måns Zelmerlöw
7. Fire in the rain – Måns Zelmerlöw
8. My love is not blind – Weeping Willows
9. Black Car – Miriam Bryant
10. Waiting for love – Avicii
11. En natt I Köpenhamn – BAO m fl
12. One last time – Miriam
13. Vart du än går – Lisa Nilsson
14. Open your heart – Jill Johnson
15. Ta mig tillbaka – Darin

Årets Låt: “Ett sista Glas”
Årets Artist: Miriam Bryant
Årets Nykomling: Sabina Ddumba (”Not too young” på 16:e plats)
Årets kompositör (textförfattare): Lars Forsell

Be the first to comment on "Miriam Bryant populärast på Svensktoppen 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*