NRK Klassisk kan bli den store overraskelsen i 2017

Illustrasjonsfoto: NRK Klassisk, verdens første heldigitale radiostasjon på DAB.

Klassisk musikk er på ingen måte en formel for å vinne over majoriteten av norske radiolyttere, men radiostasjoner formatert med klassisk musikk kan ha stor suksess. 2017 kan blir NRK Klassisk år og det satses mer enn noensinne.

Verdens aller første 24 timers digitalradio kan få en renessanse – i dobbelt forstand – i 2017. Dette er for alvor et digitalt år, og om bare noen dager begynner slukkingen av FM. NRK Klassisk satser og skal blant annet tilby et morgenshow som har ambisjoner om å fylle store sko og bukser.

Radiostasjoner med klassisk musikk gjør det bra i utenlandske markeder, og er et alternativ for dem som ikke orker popmusikk hele tiden. NRK Klassisk topper teamet som skal starte dagen og skal levere en morgensending som ikke står tilbake for det man finner på andre kanaler. Forskjellen, naturligvis, i musikkutvalget.

Jakob Arvola, som sluttet i Radio Norge i desember, blir en av dem i teamet som skal presentere frokosten på NRK Klassisk.

I en oppdatering på Facebook skriver han:

– Detaljene er fortsatt under lagarbeid i en superproff redaksjon, men det som allerede er klart er at det blir varsomme oppdateringer på dagens aktuelle hendelser, det blir den aller ferskeste værmelding vennlig levert ved døren, i bilen og til frokostbordet, det kan bli enkelte tankerekker og møter med folk som har noe på hjertet i overgangen mellom den avgående natten og den påtroppende dagen, men fremfor alt, mine venner: Den tidløse og evige klassiske musikken som gir den aller beste starten på dagen, presentert i moderne høykvalitetsradio. Funfact til nye lyttere: Filmmusikk er også på NRK Klassisk sine spillelister! Jeg tenker vi sier at 2017 blir veldig ok! Høres på radio!

Programleder Jakob Arvola på jobb i NRK Finnmark. Foto: Fredrik Norum.

Be the first to comment on "NRK Klassisk kan bli den store overraskelsen i 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*