NRK Østlandssendingen må kutte 9.9 årsverk innen påske

Radiohuset på Marienlyst. Foto: Mahlum/Public Domain

På et allmøte i NRK Østlandssendingen ble de ansatte i dag gjort kjent med at distriktskontoret er 9.9 stillinger overtallig. Regionredaktør Jannicke Engan sier til RadioAssistant at de håper at dette lar seg gjøre ved frivillige løsninger eller andre muligheter internt i NRK.

Det har vært en trist dag for de ansatte på NRK Østlandssendingen. På et allmøte i formiddag ble de ansatte informert om at de er for mange, og at 9.9 årsverk er overtallig.

Årsaken er blant annet forklart ved at standardiseringer i NRK ikke har blitt gjennomført i Østlandssendingen, som for eksempel ny studioteknikk, og at dette har ført til at andre distriktskontor har gjort denne reduseringen i bemanning tidligere.

Regionredaktør Jannicke Engan sier til RadioAssistant at det aldri er hyggelig å komme med slike budskap, men at hun håper det lar seg løse, blant annet ved sluttpakker.

Fristen for å søke slike sluttpakker er satt til slutten av måneden.

Ledelsen har også indikert at de vil søke å se om det finnes muligheter andre steder i organisasjonen.

Engan har sendt ut en email til de ansatte i dag, som blant annet leser:

Dette er voldsomt å ta innover seg. Dere har vært gjennom store omveltninger de siste årene og det virker kanskje umulig å få til en arbeidshverdag med det som venter. Men jeg tror vi kommer til å lykkes.

Vil dette få konsekvenser for produktet på luften?

– Ja, det er helt klart at det vil bli merkbart på måte vi jobber. Vi må nå se på hva andre distriktskontor har gjort og lære av det, sier Engan.

Be the first to comment on "NRK Østlandssendingen må kutte 9.9 årsverk innen påske"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*