Onsdagen kan bli litt av en prøvelse for lytterne – ikke bare i Nordland

Onsdag starter slukkingen av FM-nettet for NRK, P4-gruppen og Bauer Media – men denne uken kan bli en prøvelse for flere enn lytterne i Nordland. Natt til onsdag skifter NRK format på flere av sine digitalkanaler slik at de alle sammen er i DAB+, FM-senderne slukkes klokken 11 over 11 og DSB skal gjøre varslingsprøve klokken 12. En ilddåp for noen og enhver.

Det går sikkert bra, det bruker å gjøre det, men det blir voldsomt med aktivitet på en og samme dag – særlig for dem i Nordland. NRK og de to store riksdekkende radioselskapene skal slukke sine FM-nett, lytterne skal synce sine DAB-radioer (nye og gamle) til NRKs nye signaler og dessuten skal både myndigheter og kringkastere gjennomføre varslingsprøve.

Varslingsprøven i Nordland blir dessuten en test av det nye nødnettet – for andre deler i landet trigges sivilforsvarsirenene av RDS i FM-nettet. Dette nettet er som kjent slått av 49 minutter før testen i Nordland.

Men mest av alt blir det en spennende radiodag. NRK, P4-gruppen og Bauer Media stiller alle med programledere, direktesendinger og administrasjon i Nordland. Det samme gjør Digitalradio Norge og representanter for myndighetene. Tilreisende fra både Australia og Storbritannia er også tilstede, og flere skal delta på et eget seminar. Dette seminaret vil RadioAssistant følge på onsdagen.

Og hvis du ønsker en god latter bør du å høre og se radioinnslag og videoer hvor utlendingene forsøker å si Bodø og Nordland.

Be the first to comment on "Onsdagen kan bli litt av en prøvelse for lytterne – ikke bare i Nordland"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*