Rapport: Vi spreder vores medieforbrug på flere platforme

Én af konklusionerne i rapporten er, at on demand og sociale medier vinder terræn, og at vi spreder vores medieforbrug på stadig flere platforme. Foto: Petra Kleis © Type 1

DR er klar med ’Medieudviklingen 2016’, der er DR Medieforsknings årlige rapport om udviklingen i befolkningens brug af de elektroniske medier.DR Medieforskning laver hvert år en rapport om befolkningens brug af de elektroniske medier. I dag, torsdag, er ’Medieudviklingen 2016’ klar, og rapporten i sin helhed kan nu ses på dr.dk/medieforskning.

’Medieudviklingen 2016’ ser blandt meget andet nærmere på, hvor meget sport befolkningen ser på tv, på danskernes brug af livevideo på nettet og på radio- og tv-forbruget generelt det seneste år. Medieforskernes rapport kan også fortælle, at børn og unge bruger skærme på nye måder, og at vi ser flere og flere videoer uden lyd.

Én af konklusionerne i rapporten er, at on demand og sociale medier vinder terræn, og at vi spreder vores medieforbrug på stadig flere platforme. En anden konklusion er, at der er en markant forskel mellem, hvordan de unge og den voksne generation bruger medierne, men lederen af DR Medieforskning, Dennis Christensen, slår samtidig fast, at man ikke bare, fordi en mand er 24 år eller en kvinde er 69, kan fastslå, at deres medieforbrug er på en bestemt måde, som nogle af og til gør i debatten.

-Vi må ikke begå den fejl, at omtale alle under 30 år som ens, når det handler om medieforbrug – men sådan bliver det tit udlagt. Der findes 50-årige, som streamer på livet løs, giver den gas på sociale medier og har taget alle den nye medievirkeligheds muligheder til sig. Men der findes også personer under 30 år, som lytter til radio – overraskende mange endda, og fortsat er glade for at se traditionelt tv, understreger Dennis Christensen.

Han skriver i ’Medieudviklingen 2016’, at disse fakta udfordrer alle i mediebranchen.

– For hvis vi tror, at danskerne er som gennemsnitsdanskeren eller fokuserer på en enkelt udvikling, så misser vi den grundlæggende forståelse af, hvordan medierne spiller sammen: Nye og gamle, hurtige og langsomme, personlige og fælles, siger Dennis Christensen.

Be the first to comment on "Rapport: Vi spreder vores medieforbrug på flere platforme"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*