’Sangskriver’ – nyt musikprogram på P7 MIX

Jonas Gülstorff er vært på det nye P7 MIX-program 'Sangskriver', som sendes første gang lørdag den 7. januar kl. 12. Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

I et nyt program på P7 MIX omdanner vært Jonas Gülstorff radiostudiet til et musikstudie, hvor han får skiftende danske musikere på besøg hver lørdag og skriver en sang til en lytter. – Det er en helt unik programserie, vi nu lancerer på P7 MIX, siger kanalredaktør Lasse Roldkjær.I det nye program ’Sangskriver’ lukker P7 MIX-værten Jonas Gülstorff lytterne med ind i sangskrivernes maskinrum. På kun to timer skal Jonas skrive en sang baseret på en henvendelse fra en lytter. Til at hjælpe sig får han hver uge en kendt musiker i studiet til at skrive sangen sammen med sig, og i januar gæster både Rasmus Walther, Thomas Buttenshön og Wafande sangskriverstudiet.

Nyt og modigt program

Når der åbnes for mikrofonerne i ’Sangskriver’ er det ikke til at vide på forhånd, hvad de næste to timer vil bringe. Sangene skrives ud fra lytternes liv, og programmet kommer vidt omkring i lytternes personlige tilværelse, når der skrives sange om dét, der rør sig i deres liv. Om det er Jonas, ugens gæst eller lytteren, der bliver mest spændt og nervøs for, hvordan det går, må tiden vise.

– Det er en helt unik programserie, vi nu lancerer på P7 MIX, som med nye og originale greb sætter fokus på dansk musik og selve den proces, det er at skrive en sang. ’Sangskriver’ er et modigt program, og jeg hylder det mod, som både Jonas og hans ugentlige gæster viser ved at skulle skrive en sang på kun to timer, mens tusindvis lytter med, siger Lasse Roldkjær, der er kanalredaktør for P7 MIX.

Radiovært og sangskriver i én

Programmet er en naturlig kombination for Jonas Gülstorff, da han i mange år både har lavet radio og skrevet sange. Han har tidligere skrevet for kunstnere som Szhirley og Rasmus Nøhr, og han er derfor erfaren ud i disciplinen.
I musikhistorien er der skrevet mange sange på et kvarter, så tidsbegrænsningen på to timer skræmmer ham ikke, men den helt store udfordring bliver derimod både at skrive en sang og styre et radioprogram samtidigt.

– ’Sangskriver’ er mit drømmeprogram, for jeg får her lov til at kombinere det bedste fra begge verdener. Sangskrivningsprocessen er smuk, og jeg håber, vi i programmet kan inspirere lytterne til finde deres indre sangskriver frem og selv give sig i kast med det. Derudover er det også en gave, man ikke kan købe for penge, at få lov til at give en lytter en personlig sang skrevet specielt til dem, fortæller værten Jonas Gülstorff.

Jonas Gülstorff omdanner radiostudiet til et musikstudie, når han hver lørdag skriver en sang sammen med en kendt dansk musiker til en lytter på P7 MIX. Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1

Be the first to comment on "’Sangskriver’ – nyt musikprogram på P7 MIX"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*