Ydmyk ny P3-redaktør letter på sløret om de første ukene i ny jobb

VG-veteran Camilla Bjørn er ny sjef for NRKs ungdomssatsinger under P3-paraplyen. Foto: NRK

Camilla Bjørn, NRKs nye P3-redaktør, letter på sløret om hvordan de første ukene i ny jobb har vært. I en post på Nordiske Mediedagers Facebook-sider sier hun at hun “ikke kan huske sist jeg hadde hodet så langt under vann.” Hun sier også at den første uken i jobben var “som en lang sammenhengende ‘første dag’.”

Å overta redaktørstolen i NRK P3 medbringer en hel mengde med ansvar og krav om å levere varene. NRK P3 kniver med Radio Norge om tredjeplassen blant Norges mest populære radiostasjoner i et 12+ univers – sine egne lyttere har de selvsagt 100% kontroll på.

Camilla Bjørn har snakket med Nordiske Mediedager om den nye rollen, og det er en ydmyk ny redaktør som beskriver sin nye hverdag:

– Hele den første uken kjentes som en lang sammenhengende «første dag». Adrenalin-nivået var høyere enn det pleier og alle de nye inntrykkene fløt sammen. Jeg hentet energi og fokus i møter med nye kollegaer i avdelingen. De er min motivasjon nå. P3 står på skuldrene til en haug med ildsjeler og i gangene er det mye historie.

Hvordan er det å jobbe i NRK kontra i VG?

– Akkurat som i VG har NRK sitt eget stammespråk, kultur og kutymer. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde hodet så langt under vann. Det er både dritgøy og gjør meg svett.

Har du en programerklæring?

– Mange spør hva jeg vil gjøre med NRK P3, men det er for tidlig å komme med en skråsikker programerklæring. Bortsett fra at det er de unge som bestemmer!

Hvor godt Camilla Bjørn gjør jobben sin vil vise seg gjennom det neste året og vises i retningen og valg P3 tar, lyttertallene og om P3 fortsetter sin tydelige rolle som provokatør, leder i utvikling av norsk humor og multiplattform-presentasjon av relevant underholdning for unge nordmenn.

Be the first to comment on "Ydmyk ny P3-redaktør letter på sløret om de første ukene i ny jobb"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*